Ngo’er finder chefer hos spejdere

2b3c94ac-82a8-48c2-9ce7-c4b2530bf956-w_576_h_2000
Lars Lindholm skal være engagementsdirektør i Folkekirkens Nødhjælp.
Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Kirsten Larsen

9. marts 2021

Folkekirkens Nødhjælps nye engagementsdirektør, 47-årige Lars Lindholm, kommer med 10 års ledelseserfaring fra blandt andet Miljø- og Fødevareministeriet og er derudover, som der står i en pressemeddelelse fra organisationen, rundet af det kirkelige og frivillige arbejde i FDF.

Frivilligt Drenge- og Pigeforbund er ikke officielt en del af spejderbevægelsen, men en børne- og ungdomsorganisation med mange fællestræk med spejderne.

Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, lægger da også vægt på både Lars Lindholms ledelseserfaring fra det offentlige og hans store kendskab til det frivillige arbejde, når hun betegner den kommende engagementsdirektørs baggrund som perfekt.

“Jeg ser frem til samarbejdet med Lars om at fastholde og udvikle vores brand som en af de største og mest professionelle humanitære organisationer i Danmark,” udtaler Birgitte Qvist-Sørensen.

Hans fremtidige opgave bliver at lede og sætte den strategiske kurs for arbejdet med kommunikation og engagement og sikre, at Folkekirkens Nødhjælp fortsat er i tæt dialog med danskerne.

Lars Lindholm er uddannet cand. Scient. Pol og har arbejdet som kontorchef for minister- og ledelsessekretariaterne i Miljø- og Fødevareministeriet, styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering samt Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune. Før det har han blandt andet været projektleder under FN’s klimakonference, COP 15, og budgetkoordinator i netop Folkekirkens Nødhjælp.

Økonomichef i Danmission
Hos Danmission er det en “rigtig” spejder, der fra april skal holde styr på pengene. Den kommende økonomichef, Jan Tolstrup, kommer fra en stilling som administrationschef hos KFUM-spejderne i Danmark, hvor han har været i 12 år.

Hos Danmission skal han styrke økonomistyringen, der med organisationens egne ord er vokset i volumen og kompleksitet både i Danmark og ude i verden med nye landekontorer.

”Vi er utroligt glade for at kunne tilknytte en kapacitet som Jan Tolstrup til at løse denne vigtige opgave. Udover tung økonomisk erfaring er han også solidt forankret i både det kirkelige og foreningsmæssige fundament for Danmissions arbejde,” siger Danmissions generalsekretær, Kristian Sloth.

Jan Tolstrup er oprindelig uddannet agronom med speciale i økonomi, suppleret med uddannelse som revisor. Han har desuden beklædt en række bestyrelsesposter og sidder aktuelt i bestyrelsen på Haslev Idrætsefterskole.