Tid: 28/04/2015 17:00 til 28/04/2015 19:00

Sted: Den Internationale Højskole, Montebello Alle 1, Helsingør

Arrangør: N/A

Helsingør: Skattely, skattefusk, skattefinte, skatteål, skattejagt…

Ottende møde finder sted i Nordsjælland

DELTAGERE: Teis Volstrup (SF), Christian Poll (Alternativet) og Niels Westy (LA) samt kampagnechef Nils Brøgger Jakobsen fra Mellemfolkeligt Samvirke

Gratis adgang og alle er velkomne

Arrangør: Mellemfolkeligt Samvirke

Baggrunden er, at multinationale virksomheder som Google, Skype, Coca-Cola og Ikea er blevet afsløret i at lave aggressiv skatteplanlægning og spekulere i skattely, anfører MS.

Lux Leaks, Swiss Leaks og SKATs egne undersøgelser vidner om et både forældet og hullet skattesystem.

“Det er efterhånden alment kendt, at skattely hvert år koster borgere og stater milliarder af kroner i tabte skatteindtægter. EU kommissionen anslår, at EU’s medlemslande hvert år går glip af omregnet 7.500 milliarder kroner, fordi penge havner i skattely fremfor i statskasserne”, skriver MS.

Hvad kan vi gøre for verdens fattige nationer?

Men hvordan påvirker multinationale virksomheders brug af skattely egentlig dansk velfærd og danske virksomheders konkurrenceevne? 

Og hvad stiller vi op i verdens fattige lande, som pt mister flere penge til skattely, end de modtager i udviklingsbistand. Det handler debatten om.

NB NB: Dele af debatmødet foregår på engelsk, da MS har inviteret aktivister fra Zambia og Malawi i det sydlige Afrika.

De vil fortælle om, hvordan det er at leve i et land, hvor skattely har alvorlige konsekvenser for folks liv og hverdag. 

Man kan se mere om arrangementerne og folkebevægelsen mod skattely på http://www.dkmodskattely.dk og følge #dkmodskattely på twitter og instagram.

Yderligere oplysninger hos:

Pressechef Mikala Rørbech, tlf. 60 43 43 21