Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Rundbordsmøde med Bosse og Pind: Hvordan styrker vi verdens u-landskvinder?

Den 20.-22. september 2010 holder FN i New York et højniveaumøde om 2015-Målene, de 8 såkaldte ”Millennium Development Goals” (MDG’erne), der har til formål at halvere fattigdommen i verden inden 2015. Ved dette møde vil verdens ledere gøre status samt forpligte sig til at gøre en ekstra indsats for at nå målene inden 2015.


Den 20.-22. september 2010 holder FN i New York et højniveaumøde om 2015-Målene, de 8 såkaldte ”Millennium Development Goals” (MDG’erne), der har til formål at halvere fattigdommen i verden inden 2015. Ved dette møde vil verdens ledere gøre status samt forpligte sig til at gøre en ekstra indsats for at nå målene inden 2015.

2015-Målene kan kun nås, hvis mål 3 om ligestilling og fremme af kvinders muligheder opnås. Det enorme potentiale som ligger i at styrke kvinders deltagelse i udviklingsprocessen, kan i særlig grad frigøres ved at sikre kvinder beskæftigelse og deltagelse i erhvervslivet.

Til den ende holdes dette rundbordsmøde om MDG3 med temaet ”Realizing Women’s Empowerment”.

Mødet finder sted

Tid: Onsdag den 8. september kl. 11.30 – 13.30

Sted: Tryg, Klausdalsbrovej 601, 2750 Ballerup

For indbudte

Formålet med rundbordsmødet er at styrke dansk erhvervslivs bidrag til opfyldelse af 2015-Målene, og samtidigt støtte den danske regerings MDG3 Global Call to Action kampagne, som sigter på at styrke kvinders økonomiske muligheder i udviklingslande.

Stine Bosse er af FNs generalsekretær udpeget til ”MDG Advocate” og vil i dette arbejde ligeledes sætte fokus på kvinders muligheder. Mødet vil således være en anledning til at sætte fokus på Global Compact’s ”Women’s Empowerment Principles – Equality means business”.

Bosse og Pind håber med mødet at inspirere flest mulige C20 virksomheder til at tilslutte sig principperne i form af et ”CEO Statement of Support”. Rundbordsmødet holdes som optakt til MDG højniveaumødet i New York.

Deltagerne i rundbordsmødet vil være topchefer fra det danske erhvervsliv, ledere fra organisationer med en betydelig international aktivitet, FN’s Udviklingsfond, forskere samt repræsentanter fra private danske udviklingsorganisationer. Som særligt inviterede gæster deltager Jane Nelson, Director, Corporate Social Responsibility Initiative, Harvard University samt klima-, energi- og ligestillingsminister Lykke Friis (V).

Indbudte skal svare senest onsdag den 1. september 2010, tilmelding og eventuelle spørgsmål rettes til Tryg på e-mail [email protected]

PROGRAM

11.00
Registrering og forfriskninger

11.30 Introduktion
Søren Pind, Udviklingsminister – 10 min
* MDG3 og den danske regerings kampagne
* Danske virksomheders rolle

Stine Bosse, CEO, Tryg – 10 min
* MDG Advocacy gruppen og dens formål
* Stine Bosses egne positioner

Panel discussion: Women in business – a way to inclusive growth

Jane Nelson, Professor, Harvard University – 15 min
* The role of corporations in fulfilling the MDGs & Global Compact principles on Women Empowerment

Lykke Friis, Klima-, Energi- og Ligestillingsminister – 15 min
* Hvorfor empowerment af kvinder nytter!
* Q & A

Carsten Bjerg, Grundfos, Koncernchef – 15 min
* Virksomheders bidrag til empowerment af kvinder

Henrik Stubkjær, Generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp – 15 min
* Civilsamfundsorganisationernes (NGOernes) rolle i arbejdet for lige ret og lige muligheder mellem kønnene

12.50
Q & A – Paneldiskussion – 35 min
* Stine Bosse, Søren Pind, Jane Nelson, Carsten Bjerg og Henrik Stubkjær i panel

13.25
Epilog: Stine Bosse – 5 min