Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Stor støttekoncert for handlede kvinder (sexslaver)

Trods sne og bidende kulde skal sexslaverne ud på gaderne og arbejde. Lokke kunder til i alt for lidt tøj og betale gæld af til deres bagmænd. De usle kår gør kvinderne trætte og syge. Nogle af kvinderne har ryg- og hofteproblemer. Det er arbejdsrelateret fra at have stået på gaderne fra tidlig formiddag til sen morgen. Noget, de fleste ville få rygproblemer af.


Trods sne og bidende kulde skal sexslaverne ud på gaderne og arbejde. Lokke kunder til i alt for lidt tøj og betale gæld af til deres bagmænd. De usle kår gør kvinderne trætte og syge. Nogle af kvinderne har ryg- og hofteproblemer. Det er arbejdsrelateret fra at have stået på gaderne fra tidlig formiddag til sen morgen. Noget, de fleste ville få rygproblemer af.

Det, kombineret med at servicere mænd seksuelt, giver de handlede kvinder alvorlige smerter og andre ubehageligheder. Nogle kvinder har fået deres tænder slået ud under voldelige overfald. Andre har haft brug for at få tænder trukket ud eller har haft betændelse i tandkødet. Og tandpleje er dyrt.

Ved støttekoncerten for handlede kvinder kan du lytte til dygtige musikere og købe meningsfulde julegaver på én gang.

Tid: Torsdag den 16. december kl. 19.30 – 22.00

Sted: Idealbar, Vega, Enghavevej 40, Vesterbro, 1674 Kbn

Entré: 60 kr.

Arrangør: Cocktails Against Injustice, en del af den københavnske kirke ReGen, der arbejder for social retfærdighed
v/ Thomas Willer 22 17 73 40 og Rie Andersen 20 60 30 22.

HopeNow og Media Village får penge

Kunstnerne optræder gratis. Pengene går til HopeNow, som arbejder med kvinderne på gadeplan. Og til organisationen Media Village, som er Cocktails Against Injustice samarbejdspartner i Nigeria, et af de lande som en del handlede kvinder kommer fra.

Media Village informerer de unge kvinder om den virkelighed, der venter, hvis de tager imod bagmændenes løgne om et ordentligt arbejde i Europa, ligesom de samarbejder om shelters. Her kan kvinderne blive beskyttede, både i Nigeria og Spanien. Spanien er ofte en mellemdestination, inden kvinderne lander i Danmark.

– Vi har brug for penge til at forsørge kvinder på gaderne, på bordellerne, i sexklubberne og give dem kiropraktorbehandlinger. Og til transport, da vi er nødt til at bringe kvinderne fra ét sted til ét andet, så vi kan give dem rådgivning og helbredspleje, fortæller Michelle Mildwater fra HopeNow.

Sidste vinter var HopeNow nødt til at bruge taxier, da de bragte kvinderne til fx hospitaler. Den voldsomme kulde forårsagede lungebetændelse, ørebetændelse og blærebetændelse. Og kulden er kommet igen – og tidligere end sidste år.

Vi må kunne gøre det bedre

Med dine støttekroner kan du hjælpe Cocktails Against Injustice med at financiere tøj og sko til kvinder, som står på de iskolde gader i København – ofte i tøj, der ville passe bedre til en varm sommer.

HopeNow sørger også for mad til kvinderne Og hjælper dem, som er blevet vist ud af Danmark uden nogle former for økonomisk støtte.

Støttekoncertens initiativtager, sociolog Thomas Willer, er forarget over tingenes tilstand:
– Vi danser om juletræet – kvinderne fryser på flisen. Vi kaster om os med penge til unyttig underholdning og gaver, mens kvinderne lever som slaver. Det må vi kunne gøre bedre!

Marte Wulf fra Norge støtter sagen
Norge har skabt mange unge talentfulde pop-singer/songwriters, men meget få har været så originale og gjort så stort et indtryk som Marte Wulff fra Kristiansand. Hendes musik er skæv pop med yderst iørefaldende melodier. Ikke langt fra navne som Katie Melua og Norah Jones, men med en anelse mere kant og et dybere lyrisk udtryk.

Danske Christoffer Gregersen varmer op
Sanger/guitarist Christoffer Gregersen er med sin lækre, sprøde soulstemme opvarmning for Marte Wulff. Hans sange er kort fortalt rytmisk pop. Men trækker på langt flere elementer som fx R’n’B, Blue-eyed soul og jazz.

Skuespiller fortæller kvindernes historier
Samme aften kan du også høre skuespiller Anne-Grethe Bjarup Riis fortælle nogle af kvindernes personlige historier på Idealbar. Hun modtog Dansk Kvindesamfunds ”Mathildepris” 2010 for sit store engagement i sexkøbsdebatten.

Cocktails Against Injustice
Har de sidste par år lavet flere støttearrangementer og samlet 17.000 kr. ind til Hope Now. Gruppen består af er en blandet skare af københavnske frivillige, der arbejder for social retfærdighed.

Hvem:
Marte Wulff (NO)
http://www.myspace.com/martewulff
Support: Christoffer Gregersen m. band.
Skuespiller Anne-Grethe Bjarup Riis læser op.

Info om REGEN og Hope Now: http://www.regenkirke.dk og http://www.hopenow.dk

Facebook-gruppe: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=177371307147
Facebook-event: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=164251940278199

Yderligere oplysninger hos:
Morten Buschmann, journalist, tlf. 26 15 44 74.
E-mail: [email protected]
www.mortenbuschmann.dk