Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Carsten Jensen om “den intellektuelles opdagelsesrejse”

En del af foredragsrækken “Under samme himmel”

Tid: Onsdag den 2. marts, kl. 19

Sted: Dronningesalen, Den sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, Københavns Havnefront (bus 8 til døren)


En del af foredragsrækken “Under samme himmel”

Tid: Onsdag den 2. marts, kl. 19

Sted: Dronningesalen, Den sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, Københavns Havnefront (bus 8 til døren)

Carsten Jensen, journalist og forfatter, mag.art. i litteraturvidenskab, fremhæves ofte som en af de få danske intellektuelle, der engagerer sig i samfundsdebatten. Og ofte tager hans diskussion af danske forhold udgangspunkt i hans rejser.

”En rejse ud i verden bliver ofte også en rejse ind i en selv”, skriver Carsten Jensen i bogen “Ud – opdagelsesrejser 1978 – 2010”, der er en samling af hans rejsereportager fra bl.a. Afghanistan, Balkan og Cambodja. Hans foredrag tager udgangspunkt i bogen.

Entre:
Standard: 70 kr.
Diamantklub: gratis
Studerende: 40 kr.

Man kan købe billet online på http://www.billetlugen.dk/andet/14236

Forsalg i Diamantens reception, hos Billetlugen og i Fona-butikker

Diamantklub-medlemmer kan bestille billetter på tlf. 33 13 30 20. Husk medlemskort ved afhentning. Bestilte billetter skal afhentes senest 14 dage efter bestilling.

OM foredragsrækken Under samme himmel

I en stadig mere grænseløs og globaliseret verden er behovet for at begribe og beskrive den ikke blevet mindre, end da de første opdagelsesrejsende tog af sted for at kortlægge fremmede kontinenter.

På mange måder er verden blevet mindre, men samtidig er modsætningerne tegnet hårdere op end nogensinde. Vi lever under samme himmel, vi rejser ud, definerer os selv i mødet med de andre. Udsynet giver indsigt.

Men hvordan agerer vi i en mere og mere interkulturel verden? Hvem er de andre? Og hvem er vi selv? Måske er der, trods alle forskelle og på godt og ondt, mere der binder os sammen, end der adskiller os?

Ikke bare udstillingerne, men også foredragsrækken undersøger og diskuterer i foråret 2011 emner som forestillingen om de andre og os selv, det nødvendige og uundgåelige møde med det fremmede, den globale virkelighed overfor den lokale længsel.

I foredragene bevæger vi os sammen med historikeren, forfatteren, diploma-ten, den tidligere udenrigsminister og sociologen fra Egypten over hele kloden, gennem flere århundreder og ender i Det Kongelige Biblioteks arkiver.

Se også http://www.kb.dk/da/dia