Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Musik og dans fra Ghana: Youth Home Cultural Group

Tid: Torsdag d. 31. marts kl. 19 – 21 (dørene åbner kl. 18:30)

Sted: VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7 (ved Sankt Hans Torv), Nørrebro Kb (tlf. 82 20 51 40)

Støt Youth Home Cultural Groups tur til Danmark!

Entré 70 kr. (50 kr. for studerende) – kun billetsalg i døren

Om Youth Home Cultural Group (YHCG)


Tid: Torsdag d. 31. marts kl. 19 – 21 (dørene åbner kl. 18:30)

Sted: VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7 (ved Sankt Hans Torv), Nørrebro Kb (tlf. 82 20 51 40)

Støt Youth Home Cultural Groups tur til Danmark!

Entré 70 kr. (50 kr. for studerende) – kun billetsalg i døren

Om Youth Home Cultural Group (YHCG)

YHCG blev startet i 1985 og er i dag stadig ledet af tre af stifterne Abdul Rahaman Mohammed, Abdul Fatawu-Karim and Ibrahim Zakaria. Gruppen er i praksis en tromme og dansegruppe der i dag har mere end 30 medlemmer.

Hver dag kl. 16-18 mødes gruppen for at træne tromning og dans. Gruppens speciale er traditionelle nordghanesiske danse, men har i de senere år også andre ghanesiske danse og moderne koreografi på programmet. Alle unge, der har tid og lyst til at deltage er velkomne i gruppen på tværs af religion og etnicitet. De skal blot opfylde gruppens regler.

Gruppen har haft en rigtig lovende udvikling i de seneste år. Gruppen er det daglige samlingssted for 30-40 ghanesiske børn og unge, der følger deres træning. Mange af gruppens medlemmer er fattige børn og unge, der ikke har adgang til skolegang, de såkaldte school-drop-outs.

Samtidig er Youth Home et sted hvor turister kan overvære deres træning, anmode om optræden eller modtage undervisning. Også disse aktiviteter er forøget de senere år.

I de senere år har gruppen modtaget støtte til projekter fra den danske ambassades projektmidler: derved er det lykkedes at starte en lang række aktiviteterne omkring gruppen; som har været på deres ønskeliste i mange år: der er bygget en ny scene til træning og optræden; der er bygget værksteder til syning af kostumer, trommer og smogs (den traditionelle mandsdragt).

I de sidste år har et projekt som Abdul Rahaman er leder af tilføjet yderligere aktiviteter til gruppen. Der er bygget et toilet- og bade hus ved klubhuset; der er indrettet et kontor med computer og printer og der er sat gang i undervisning med gæstelærere fra det sydlige Ghana.

Gruppen er via disses aktiviteter blevet endog meget synlige i nordghana og det førte bl a til at Abdul Rahaman blev valgt som den første præsident for den nyligt stiftede Northern Ghana Dancers association i maj 2008.

Imidlertid er gruppens udvikling stadig sårbar hvis målet er at gruppen skal blive bæredygtig med en egen økonomi, der kan drive aktiviteterne.

Gruppens medlemmer og deres familier er meget fattige og flere af gruppemedlemmerne har end ikke en daglig skolegang. Der er stigende fødevarepriser, som belaster familiernes økonomi yderligere. Derfor er der stadig brug for støtte til aktiviteter både organisatorisk, menneskeligt og økonomisk.

Læs mere om gruppen på www.yhcg.net

Ønskes yderligere information om arrangementet, kontakt da Camilla på tlf. 29 72 31 45