Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Foredrag: Hvor skal Grønland hen?

Tid: Tirsdag d. 5. april kl. 19

Sted: Bibliotekssalen, Roskilde Bibliotek, Musiconhuset, Rabalderstræde 1, 4000 Roskilde

Gratis Adgang. Tilmelding skal ske til AOF Roskilde – tlf. 46 35 58 95 eller via dette link.


Tid: Tirsdag d. 5. april kl. 19

Sted: Bibliotekssalen, Roskilde Bibliotek, Musiconhuset, Rabalderstræde 1, 4000 Roskilde

Gratis Adgang. Tilmelding skal ske til AOF Roskilde – tlf. 46 35 58 95 eller via dette link.

Linda Riber udgav i 2010 bogen “Grønland – verden er som vi tænker den”, hvor hun på to niveauer – både som billedkunstner og forfatter – portrætterer 20 meget forskellige grønlændere.

Riber lader de interviewede reflektere over deres identitet som grønlændere, men beder samtidig om bud på, hvilke udfordringer det grønlandske samfund står overfor i dag. Gennem sine 10 år som billedkunstner har Linda Riber arbejdet med Grønland som tema og omdrejningspunkt.

Udover Grønland, Danmark, Sverige og Island har Riber også udstillet i USA, Belgien og de Baltiske lande.

Julie Rademacher blev valgt ind i Folketinget for S i 2007 for Sydjyllands Storkreds og er bl.a. medlem af Grønlandsudvalget og Forsvarsudvalget.

Hun fungerer derudover også som sit partis ligestillingsordfører. Rademacher er meget opmærksom på de utrolige muligheder og faldgruber, som de store forekomster af olie, råstoffer og mineraler giver Grønland, og er samtidig meget bevidst om vigtigheden af, at vi får en klar arktisk politik, der bl.a. vedkender sig vigtigheden af forskning i Arktis og risikoen ved den stigende klimaturisme.

Der er således lagt op til en aften med et meget nuanceret og bredspektret syn på Grønland, der starter med oplæg fra Riber og Rademacher, som efterfølgende vil indgå i en spændende debat med tilhørerne.

Linda Riber udstiller sine værker i udlånsafdelingen på Roskilde Bibliotek i april måned i forbindelse med Inuit Nu.

Umiddelbart inden afholdelsen af ovenstående arrangement, giver Linda Riber kl. 18.30 en kort introduktion til udstillingen – alle er derfor velkomne i udlånet fra kl. 18.30.

Foredraget er en del af Festivalen Inuit Nu i Roskilde.