Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Udenrigsministeriet holder stor konference om verdens skrøbelige stater

Tid: Torsdag den 19. maj, kl. 14.45 – 16.30

Sted: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Amager Boulevard 70, lokale Reykjavik (Hotellet ligger til højre umiddelbart efter Langebro på Amagersiden)


Tid: Torsdag den 19. maj, kl. 14.45 – 16.30

Sted: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Amager Boulevard 70, lokale Reykjavik (Hotellet ligger til højre umiddelbart efter Langebro på Amagersiden)

Udviklingsminister Søren Pind (V) indleder konferencen og Sarah Cliffe, som har ledet arbejdet med World Development Report 2011, præsenterer rapporten og dens anbefalinger. Derpå er der åben debat og spørgsmål fra salen.

PROGRAM
14:45
Holger Bernt Hansen, Formand for Rådet for Internationalt Udviklingssamarbejde, byder velkommen.

14:50
Udviklingsminister Søren Pind indleder og Sarah Cliffe, Special Representative and Director for the World Development Report on Conflict, Security and Development, præsenterer World Development Report 2011

15:45 – 16.25
Debat samt spørgsmål fra salen

16.25 – 16.30
Rådsmødet afsluttes ved formanden, Holger Bernt Hansen.

Danmark er godt i gang med at styrke indsatsen i skrøbelige stater.

Det sker med afsæt i strategien for Danmarks udviklingssamarbejde fra 2010 og “Fred og stabilisering – Danmarks politik for indsatser i skrøbelige stater”, der fastlægger prioritetsområder og principper for Danmarks egen indsats såvel som for vort bidrag til at styrke det internationale samfunds samlede engagement på dette vigtige område.

World Development Report 2011(WDR11) viser, at skrøbelige og konfliktramte stater ligger 20 procent bagefter i fattigdomsbekæmpelse og har langt sværere ved at opfylde FN’s 2015-mål end andre lande. Samtidig har destabliseringen af disse stater betydning for den regionale og globale sikkerhed.

Rapporten giver en række anbefalinger til, hvilke udfordringer i skrøbelige stater bør adresseres og hvordan. World Development Report kan downloades fra Verdensbankens hjemmeside.

Danmark har støttet rapporten og arbejder nu for, at dens anbefalinger føres ud i livet af såvel Verdensbanken som det internationale samfund i fællesskab.

Sammen med Sarah Cliffe var udviklingsministeren vært for det internationale samfunds første drøftelse af WDR11 i forbindelse med Verdensbankens forårsmøde. Nu inviteres til en præsentation af WDR11 i København.

Konferencen foregår på engelsk.

Du kan tilmelde dig her, og det skal du gøre senest tirsdag den 17 maj kl. 12.00