Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Bo Lidegaard holder grundlovstale på Krogerup Højskole

Tid: Søndag 5. juni 2011 · kl 12:00

Sted: Krogerup Højskole, Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk (Kystbanen kører til og fra Humlebæk station hvert 20. minut. Det tager 33 minutter fra Nørreport station. Bus 388 nord på fra stationen)


Tid: Søndag 5. juni 2011 · kl 12:00

Sted: Krogerup Højskole, Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk (Kystbanen kører til og fra Humlebæk station hvert 20. minut. Det tager 33 minutter fra Nørreport station. Bus 388 nord på fra stationen)

Den 26. april i år blev Bo Lidegaard udnævnt til ansvarshavende chefredaktør på Politiken, som afløser for legendariske Tøger Seidenfaden, der døde i januar efter længere tids kræftsygdom kun 53 år gammel.

De 5. juni er Lidegaard på Krogerup Højskole for at holde grundlovstale. Han mener, at demokratiet lever og har det godt, og chefredaktøren glæder sig over rammerne for dagen.

”Krogerup Højskole handler om holdninger, handling og hinanden. Det er afsæt for en diskussion om demokrati, der er lige så gammel som højskolen selv. Den bliver vi ikke færdige med lige med det første, men Grundlovsdag gør vi status og trækker linjerne op”, siger Bo Lidegaard, som er vokset op med et nært forhold til Krogerup, da hans far underviste på skolen i cirka 30 år.

Folk fra nær og fjern

På højskolen glæder de sig over, at den nyudnævnte chefredaktør afsætter tid til debatten og et besøg på skolen. To elever giver også deres unge bud på en grundlovstale, og skolens forstander håber på, at debatten vil trække folk til både fra omegnen og fra København.

”Bo Lidegaard har en lang diplomatisk karriere og hans forskning giver ham et internationalt udsyn, som vi kan identificere os med her på Krogerup. Han er en skarp debattør, og Politiken har en betydelig plads i samfundsdebatten, så han er på mange måder en relevant og interessant taler for skolen på grundlovsdagen”, siger forstander Rikke Forchhammer.

De seneste år har Bo Lidegaard været chef for Statsministeriets klimasekretariat og har før det haft ledende stillinger i både Statsministeriet og Udenrigsministeriet. Han har været udsendt til Genève og til Paris, hvor han bl.a. virkede som Danmarks faste repræsentant ved UNESCO – FNs Organisation for Uddannelse,Videnskab og Kultur.

Bo Lidegaard er historiker og har i offentligheden ikke mindst gjort sig bemærket med bøger om Danmarks nyere historie, blandt dem 2-binds biografien om Jens Otto Krag og doktordisputatsen om Henrik Kauffmann. Hertil kommer bøger om Danmarks stilling i forbindelse med Anden Verdenskrig.

Arrangementet foregår under højskolens gamle blodbøg, hvor skolens kor sætter stemningen. Dagen er gratis, og der bliver solgt sandwich.

Yderligere oplysninger hos:
Ulrich Quistgaard, Kommunikationsmedarbejder, Krogerup Højskole
tlf. 61 33 09 18