Tid: 08/02/2017 19:00 til 12/02/2017 19:15

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K

Arrangør: N/A

Kom til kurdisk filmfestival

Derfr byder festivalen i år på et filmprogram præget af diversitet i genrer og temaer, hvor fortællingerne bl.a. handler om hvilke følger krig har for ens land, ens by og én selv. 

CKF fremhæver hvert år en mærkesag, der forbinder den kurdiske filmkultur til den reelle virkelighed, der udspiller sig i regionen.

Med temaet "Rebuild" vil der være særligt fokus på debatten om humanitære korridorer og genopbygning af ødelagte byer i de kurdiske områder – og vigtigst af alt rekonstruktionen af et samfunds værdier og principper.

Med en historie præget af krig, død og splittelse har kurdere et kæmpe behov for at genopbygge ikke blot deres omgivelser, men også deres liv og identitet. Derfor vil nogle af festivalens film lægge op til debat om dette emne.  

Årets temarige filmprogram byder på kunstneriske film og dokumentarer, heraf flere med instruktørbesøg og paneldebatter.

Åbningsfilmen The Dark Wind af den prisbelønnede instruktør Hussein Hassan Ali skildrer begivenhederne omkring angrebene på Ezidi-kurdere i Sinjar-provinsen, de bortførte kvinder og de konsekvenser som de hjemvendte kvinder kan stå over for. Kærligheden mellem et nyforlovet par står på prøve. 

Se trailer til The Dark Wind HER 

Dokumentarfilmen Life on the Border zoomer ind på flygtningelejre ved Kobane og Shingal, hvor otte børn udtrykker deres smerte og lidelse ved at formidle deres liv, drømme, desperationer og sorger i de små kameraer de får tildelt. 

Se trailer til Life on the Border HER 

ÅRETS PROGRAM

Onsdag d. 8. februar 

Kl. 19:00 The Dark Wind

 

Torsdag d. 9. februar

Kl. 19:00 Yoghurt + The Circle + instruktørbesøg

Kl. 20:45 Gulistan, Land of Roses

 

Fredag d. 10. februar

Kl. 18:15 I Remember 

Kl. 19:45 Farewell Analog

 

Lørdag d. 11. februar

Kl. 16:00 Life on the border + paneldebat

Kl. 19:15 Black Horse Memories + instruktørbesøg

Kl. 21:15 House without Roof 

 

Søndag d. 12. februar 

Kl. 14:00 Ordinary State of Emergency

Kl. 15:45 Hidden + paneldebat

Kl. 19:15 Rauf 

 

Se hele filmprogrammet HER 

Forbundet for Kurdiske Studerende og Akademikere (FOKUS-A)

Info: www.FOKUS-A.dk