Tid: 22/08/2017 19:00 til 22/08/2017 22:00

Sted: Afrika Kontakt, Nørrebrogade 52 C, 2, 2200 København N

Arrangør: N/A

Støtter EU kolonisering ?

Vestsahara har siden midten af halvfjerdserne været besat af kongedømmet Marokko på trods af gentagne afgørelser fra FN's sikkerhedsråd om, at landets oprindelige befolkning har ret til selvbestemmelse. Den Afrikanske Union (AU) og 45 medlemslande i FN anerkender Vestsaharas egen republik SADR som det eneste legitime styre i landet. Ingen lande eller internationale organisationer anerkender Marokkos besættelse.

Men hvordan forholder EU sig til Marokkos opretholdelse af Afrikas sidste koloni? Tager EU hensyn til FN's resolutioner om afkolonisering og handel i besatte områder? Og har EU en holdning til europæiske firmaers forretninger i de besatte Vestsahara?

Den 22. august vil vi forsøge at finde svar på disse og flere spørgsmål på vores åbne møde om EU og Vestsahara. På mødet deltager to oplægsholdere: Rina Ronja Kari (N), medlem af EU-parlamentet, har siden 2014 været med i parlamentets arbejdsgruppe Intergroup Western Sahara, der bl.a. løbende diskuterer hvilke konsekvenser EU's politik overfor Marokko og Vestsahara har for befolkningen. Jalihenna Mohamed Mustafa, repræsentant for Vestsaharas studenterorganisation UESARIO, arbejder aktivt i informationsnetværket Western Sahara Resource Watch, der overvåger Marokkos tyveri af naturressourcer i det besatte område.

Arrangører: Frit Vestsahara og Afrika Kontakt