Tid: 14/11/2017 13:00 til 14/11/2017 16:00

Sted: Globalt Fokus - lokale "Salen", Rysensteensgade 3, 1564 København V

Arrangør: N/A

”Dansk civilsamfund i fremtiden – rodskud eller restart” 

Med et fokus på civilsamfundet i Danmark, tager denne session udgangspunkt i bogen Rodskud om nye måder civilsamfundet organiserer sig på i Danmark – lokalt – bl.a. ift. kommuner og byer – og den store del af civilsamfundet, der engagerer sig, blot på nye måder og ikke i de etablerede foreninger.

Hvad er rollen for etablerede organisationer? Desuden vil vi lære af en organisation, der fuldstændig har “gentænkt” og “genstartet” sin organisation – hvad lærte Ungdommens Røde Kors af det?

Med udgangspunkt i dette, vil denne workshop udfordre til at se på egen praksis i Danmark og internationalt.  

  • Vibe Klarup, forkvinde for Frivilligrådet og medforfatter til bogen Rodskud om nye måder civilsamfundet organiserer sig på i Danmark.
  • Anders Folmer Buhelt, direktør for Ungdommens Røde Kors om at genstarte sin organisation.

Dette er session 2 af 3 af forløbet “Det nye civilsamfund – de nye aktører”

Bemærk, at de tre sessioner ikke er enkeltstående, men kontinuerligt vil bygge på hinanden i et samlet forløb. Derfor opfordrer vi til deltagelse i alle tre sessioner. 

For hvem?

”Det nye civilsamfund – de nye aktører” er designet for ledere (ledere, mellemledere, teamledere) og medarbejdere (rådgivere mv. indenfor politik, kampagne, programmedarbejdere, fremtidige ledere mm.) i internationale og nationale afdelinger, der er interesserede i civilsamfundsorganistioners arbejde med ”de nye aktører” – uanset om man arbejder internationalt eller i Danmark.

Forløbet ”Det nye civilsamfund – De nye aktører” er ikke delt op mellem dansk og internationalt arbejde, men vil trække trends og cases fra ind- og udland. Det vil være muligt at arbejde med pilotprojekter eller eksperimenter i egen organisation – i forhold til det internationale eller danske arbejde.

Hvorfor?

Deltag i programmet og få:

  • Nye perspektiver på civilsamfundets forandring, ud fra temaet ”de nye aktører”, i en global brydningstid
  • Forskellige faglige og funktionelle inputs om temaet
  • Sparrings- og refleksionsrum med andre praktikere
  • Rum for at arbejde med pilotprojekter eller eksperimenter i egen organisation

Læs mere hos Globalt Fokus