Tid: 06/10/2018 11:00 til 06/10/2018 12:30

Sted: Oxfam IBIS, Vesterbrogade 2B, 1620 København

Arrangør: N/A

Paneldebat: Den stigende ulighed i verden

I forbindelse med årsmøde i Oxfam IBIS den 6. oktober 2018 vil vi afholde en lidt anderledes paneldebat, hvor et interessant panel vil diskutere temaet stigende ulighed og hvad vi skal gøre ved det.

Diskussionen vil tage udgangspunkt i Oxfam IBIS’ nye strategi, som vil blive lanceret i forbindelse med årsmødet.

Hovedfokus er vores fortsatte kamp imod ulighed, herunder hvordan vi igennem et fokus på kvalitetsuddannelse og økonomisk retfærdighed, inklusive demokratier, fredsopbygning, humanitær bistand samt arbejdet med verdensmålene bidrager til at skabe en mere lige verden.

Vi tager i debatten afsæt i vores nye strategi, men paneldeltagerne vil hver især også få mulighed for at give deres personlige perspektiver:

Panelet vil bestå af:

Ordstyrer og introduktion: Mie Roesdahl, Generalsekretær Oxfam IBIS

Poul Nyrup Rasmussen, tidligere statsminister og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark

Mie Dalskov Pihl, chefanalytiker, Arbejdernes Erhversråd

Claus Strue Frederiksen, ph.d. i filosofi og tilknyttet Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet, forfatter til bogen Kæmp for Kloden, Gyldendal

Kira Boe, uddannelsespolitisk seniorrådgiver, Oxfam IBIS

Christian Hallum, skattepolitisk seniorrådgiver, Oxfam IBIS

Program for paneldebatten, 11:00-12:30

11:00-11:15

Formand og generalsekretær præsenterer hovedprincipperne i den nye Oxfam IBIS-strategi.

11:15-11:40

Hver paneldeltager 5 minutter til at give perspektiver på den stigende ulighed – og hvordan vi konkret gør dette. Paneldeltagerne er også velkomne til at forholde sig til Oxfam IBIS’ nye strategi.

11:40-12:10
Vi inddeler deltagerne i 5 grupper og hver paneldeltager får nu mulighed for at være i 3 grupper af 10 minutter. Her får deltagerne mulighed for at stille uddybende spørgsmål og gå i dialog med den enkelte paneldeltager med fokus på de konkrete forslag til at bekæmpe ulighed.
Vi har valgt denne metode for at sikre at også de mere stille, der normalt ikke vil række hånden op i en plenum-diskussion, kommer til orde. I hver gruppe sidder også en ’rapportør’ fra Oxfam IBIS’ bestyrelse, som tager noter og fremlægger disse noter kort efterfølgende.

12:10-12:30
Noterne fra hver gruppe fremlægges af ’rapportøren’, hvorefter hver paneldeltager får 3 minutter til at forholde sig til det sagte og komme med anbefalinger til Oxfam IBIS’ videre arbejde.

Tilbage til oversigten