Tid: 30/10/2018 09:00 til 30/10/2018 16:30

Sted: Christiansborg, Prins Jørgens Gård 1, 1218 København

Arrangør: N/A

Konference: Er der mad nok i 2050? (København)

JA Konferencen: Mad nok i 2050?

JA er fagforeningen, som samler kandidater, bachelorer og studerende inden for natur, miljø og fødevarer. Den hed tidligere Jordbrugsakademikerne.

Er der mad nok til alle i år 2050? JA vil med denne konference præsentere forskellige initiativer, som kan være en del af løsningen på en evt. fremtidig fødevarekrise grundet klima, befolkningsvækst mv. Vi har spurgt en række eksperter og aktører, og deres svar tyder på, at der vil være mad nok til alle, HVIS…

  • Vi globalt set får bedre styr på madspild, både under transport, lager og i køkkenet
  • Vi globalt set spiser mindre kød – især oksekød 
  • Krig og konflikter ikke ødelægger eller forhindrer udbytte fra klodens frugtbare områder
  • Vi fordeler jordens ressourcer bedre end nu
  • Vi nytænker fødevarer og udvikler teknologier til beskyttelse og udnyttelse af afgrøder
  • Vi hjælper med at optimere, intensivere og udvikle landbrug verden over
  • Vi indtænker byerne, logistikken og mulighederne for bylandbrug og Urban Farming

JA går et spadestik dybere med konferencen »Mad nok i 2050?«, og du er inviteret. 

Oplægsholdere

  • Per Pinstrup-Andersen, tidligere generaldirektør ved IFPRI
  • Søren Bisp, Future Farming, SEGES 
  • Poul Erik Jensen, professor ved PLEN, KU
  • Christian Vestergaard, seniorkonsulent ved Teknologisk Institut
  • Daniel Nørgaard, M.sc. Food Technology, DTU Fødevareinstituttet
  • Niels Halberg, centerleder ved ICROFS
  • Paul Rye Kledal, direktør for Institute of Global Food & Farming
  • Andreas de Neergaard, prodekan ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, KU 
  • Tine Kortenbach, cand.agro., videnskabsjournalist og forfatter 

Ordstyrer på dagen: Lise Walbom, cand.agro. og direktør for Food Nation

Program

09.00 – 09.20: Kaffe & brød

09.20 – 09.40: Velkomst ved Mette Gjerskov (MF Soc.) og JA formand Hans-Henrik Jørgensen

09.40 – 10.00: Per Pinstrup-Andersen: Højhuse til forbedret ernæring. 

10.00 – 10.20: Søren Bisp: Stiller vi os selv den rigtige opgave?

10.20 – 10.40: Kaffepause

10.40 – 11.00: Niels Halberg: Den innovative økologi.

11.00 – 11.20: Andreas de Neergaard: Digitalisering er vejen til global fødevaresikkerhed.

11.20 – 12.00: Debat og spørgsmål til de fire oplægsholdere

12.00 – 13.00: Frokost

13.00 – 13.20: Christian Vestergaard: Kød til alle?

13.20 – 13.40: Daniel Nørgaard: Græsprotein i fødevarer?

13.40 – 14.00: Poul Erik Jensen: Udnyt Solen – forbedret fotosyntese.

14.00 – 14.20: Kaffepause

14.20 – 14.40: Tine Kortenbach: Urban Farming spirer. 

14.40 – 15.00: Paul Rye Kledal: Byer og fremtidens fødevareforsyning. 

15.00 – 15.40: Debat og spørgsmål til de fem oplægsholdere

15.40 – 16.30: Paneldebat og opsamling på prioriteringer

16.30: Tak for i dag

Tilmelding

Tilmelding via følgende link: https://bit.ly/2PHWs3A, du kan også sende en mail til [email protected].