Tid: 02/11/2018 12:00 til 03/11/2018 23:30

Sted: Flere steder i København - se programmet

Arrangør: N/A

Husk Mig! De Dødes Dag Festival (København)

Der er en voksende interesse her i Norden for den mexicanske kultur og den mexicanske måde at fejre De Dødes Dag på. Samtidig er Halloween traditionen kommet for at blive.

Og Allehelgens dag har fået større fokus i folk bevidsthed. Døden er aktuel som aldrig før. 

De Dødes Dag Festival, “Husk mig!” d. 2 og 3 november, har som formål at samle mennesker i alle aldre fra forskellige kulturer. Publikum inviteres til at dele ideer om livet og døden, som vi alle kommer til at opleve. Med kunst, lysinstallationer, musik, dans, litteratur og mad præsenteres måder, at huske de døde på med sorg, glæde og fordybelse. 

Husk Mig! festivalen vil finde sted tre steder på Nørrebro: Assistens Kirkegård, VerdensKulturCenter, og Litteraturhaus, hvor der dekoreres med farverige papirklip, stearinlys og blomster. Her vil være værksteder for børn, debat-salon for voksne, kunstinstallationer, musik, performance, litteratur, film, mad og drikkevarer. 

Vi vil derudover invitere forretninger omkring kulturcentrene til at deltage i festivalen, især de som har specialiseret sig i mexicanske produkter og 

mexicansk mad. De vil blive opfordret til at pynte deres butikker og tilbyde rabatter til kunder. Selve festivalen bliver afholdt den 2. og 3. nov. med udstillinger på Kulturcenter Assistens, og Verdenskulturcentret, som er åbent for publikum hele ugen efter. 

Festivalen er arrangeret af CkulturA og Traume & Co i samarbejde med Kulturcentret Assistens, Verdenskulturcentret, Literaturhaus, Mexicanske Ambassade Salaam Filmfestival og Rossscammm. 

Traume & Co har før arrangeret Gys i Kirken, litterær halloween for voksne med gotisk tema i LiteraturHaus 2017. CkulturA har før arrangeret De Dødes Dag begivenheder på Assistens Kirkegård, VerdensKulturCenter, det Mexicanske Kulturinstitut og Nationalmuseet, hvor der har været op til 2000 besøgende på en eftermiddag. 

Festivalen er støttet af Statens Kunstfond, Nordea-fonden, Nørrebro Lokaludvalg og Københavns Musikudvalg. 

Program

Assistens Kirkegård (samarbejde v. Traume &Co og CKulturA) 

“Giv de ukendte døde en stemme”
Lys og lyd installation ved Fælles askegrav og de Hjemløses grav. Performance/dans 

Kulturcenter Assistens (CkulturA) 

Børneworkshops Traditionel Dødes Dag alter 

VerdensKulturCentret (CkulturA) 

Forglemmigej (koncertforestilling) men Edith Tamayo, Rocio Olalde, Lázaro Cachao Lopez, bl.a. Musikalsk fortælling – De Dødes nat af den mexicanske komponist Alfredo Moreleon
Udstilling af den mexikanske kunster Marco Vallejos
Koncert – De Dødes Fest! 

Offer til de døde: savsmuld tæppe af den mexicanske kunstner Pedro César Peralta. 

Literatur Haus (Traume&Co) 

Forfattere: Suzanne Brøgger, Jeppe Brixvold, Éfrin Gonzáles, m.fl.
“Dødssalon” med kaffebord og debat om døden med præst Thomas Høg Nørager, Stefanskirken, psykolog Bo Snedker Boman og “døds-pædagog” Angajoq Nattoralissuaq,Grønlandsk Shaman og psykoterapeutstuderende. 

De dødes Bar, Mariachi og DJ Traditionel Dødes Dag alter 

Husets Biograf (Rossscammm) 

Danske og spanske film med døden som tema Detaljeret programmet kan læses på www.ckultura.org 

Kontaktinfo

CkulturA: Fernando Massino – [email protected] – Tel: 41593337 Traume og Co: [email protected] Tel: 22958882