Tid: 22/11/2018 14:00 til 22/11/2018 16:00

Sted: DIIS ∙ Dansk Institut for Internationale Studier, Auditoriet, Gl. Kalkbrænderi Vej 51A, 2100 København Ø

Arrangør: N/A

Innovative NGO-partnerskaber i en Verdensmålstid

Med nye strategiske aftaler mellem 16 af de største danske NGO’er og Udenrigsministeriet er fulgt et øget fokus på ’innovative partnerskaber’, specielt med den private sektor.

Partnerskaberne repræsenterer ifølge Udenrigsministeriet en mulighed for at innovere, eksperimentere og katalysere indsatser for at øge bistandens gennemslagskraft og effekt.

De ses ikke mindst som uundgåelige i en tid med stadigt flere komplekse globale udfordringer, såsom opnåelsen af Verdensmålene, der ikke alene kan finansieres gennem den traditionelle udviklingsbistand, men kræver nye metoder, teknologier og viden.

Men hvordan ser denne slags partnerskaber reelt ud? Hvad bidrager de helt nøjagtigt med, og hvad kræves det at gå fra pilotprojekter til skalerbare løsninger? Og hvilke konsekvenser har partnerskaberne i det hele taget for danske NGO’ers arbejde, impact og legitimitet?

Til dette DIIS-seminar stiller vi disse og mange flere spørgsmål til fire generalsekretærer for nogle af Danmarks største NGO’er, og går et stik dybere end den åbenlyse retorik om behovet for innovative partnerskaber.

Ikke mindst fordi partnerskaberne kan tage et væld af radikalt forskellige former, fra samarbejde med tech start-ups om at tilbyde nye muligheder for mennesker uden adgang til banker, til fælles projekter med danske mejerigiganter og medicinalvirksomheder.

Vi giver ordet til centrale organisationer, der enten har indgået eller står over for at indgå partnerskaber med private virksomheder. Vi spørger ind til deres overvejelser bag partnerskaberne, deres erfaringer med konkrete samarbejdsforløb, og deres interne refleksioner over udfordringerne med at bygge bro til den private sektor.

Seminaret former rammen om en åben og ærlig samtale om muligheder og faldgruber i denne nye type innovative partnerskaber.

Talere

Jonas Keiding Lindholm, Generalsekretær, Red Barnet

Rasmus Stuhr Jakobsen, Generalsekretær, CARE Danmark

Birgitte Qvist-Sørensen, Generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp

Tim Whyte, Generalsekretær, MS ActionAid

Mie Vestergaard, Postdoc, Roskilde Universitet

Lars Engberg-Pedersen, Seniorforsker, DIIS

Adam Moe Fejerskov, Forsker, DIIS

Program

14.00-14.10: Velkomst og introduktion, Adam Moe Fejerskov

14.10-15.00: Danske NGO’er og de innovative partnerskaber, Jonas Lindholm, Rasmus Stuhr Jakobsen, Birgitte Qvist-Sørensen, Tim Whyte

15.00-15.20: Perspektiver på de danske partnerskaber, Mie Vestergaard, Lars Engberg-Pedersen, Adam Moe Fejerskov

15.20-16.00: Fælles debat

Praktisk information

Seminaret vil foregå på dansk og livestreames på diis.dk.

Deltagelse er gratis, men tilmelding er påkrævet. Benyt venligst vores online tilmeldingsformular senest onsdag den 21. november 2018. Live stream kræver ingen tilmelding.

Tilmelding her