Tid: 05/12/2018 15:00 til 05/12/2018 19:30

Sted: Socialdemokratiets gruppeværelse på Christiansborg

Arrangør: N/A

Interessentmøde om implementering af Artikel 18 i MENA (København)

I samarbejde med Dansk Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP) og Daniel Toft (S) inviterer Danmission til et lukket møde onsdag den 5. december kl. 15.00-19.30, i Socialdemokratiets gruppeværelse på Christiansborg.

Mødets fokus vil være:

  1. Præsentation af resultater og anbefalinger på baggrund af aktøranalyse foretaget i Marokko, Libanon og Danmark v. ekstern konsulent
  2. Paneldebat: Hvordan kan man fra dansk side på bedst vis støtte op om implementeringen og realiseringen af FN’s artikel 18 i MENA?

Mødets formål

At samle danske organisationer og individer med særlig interesse i udbredelse af tros- og religionsfrihed og støtte af minoriteters rettigheder, for sammen at belyse danske organisationers muligheder for at bidrage til implementering af artikel 18 i MENA gennem regionale partnerskaber.

Panel

  • Daniel Toft Jakobsen – folketingsmedlem for Socialdemokratiet og formand for folketingets tværpolitiske gruppe for international tros- og religionsfrihed
  • Marie Juul – seniorforsker v. Dansk Institut for Menneskerettigheder
  • Agnete Holm – teolog og ekspert i religiøs dialog v. Danmission

Moderator: Adam Holm – historiker og journalist

Baggrund

Religiøse minoriteters rettigheder er under hårdt pres i MENA-regionen, og civilsamfundet spiller en central rolle i sikringen af religiøse minoriteters basale rettigheder.

Danmission, som en del af DAPP’s Human Rights and Dialogue Consortium (HRDC), kører projektet ”Alliance Promoting and Protecting FoRB (2017-2022)”.

I forbindelse med projektet har vores eksterne konsulent foretaget en interessent/aktøranalyse i pilotlandene Marokko, Libanon og Danmark, for at undersøge hvor vidt der er grobund og interesse for dannelse af et netværk på tværs af HDR/HDO’s, som sammen kan arbejde for implementeringen af artikel 18.

Konsulentens konklusioner vil fremlægges på interessentmødet.

Tilmelding

Tilmeld dig venligst mødet, ved at sende en mail med navn og stillingsbetegnelse, til [email protected].

For mere information om mødet kontakt Maria Lindhardt ([email protected]) eller Julie Kristiansen ([email protected]).