Tid: 04/02/2019 16:30 til 04/02/2019 16:30

Sted: Cinemateket, ASTA, Gothersgade 55 1123 København K

Arrangør: N/A

Docs & Talks: Familieliv blandt en gruppe al-Nusra-krigere i det nordlige Syrien (København)

‘Of Fathers and Sons’ har vundet et utal af priser på filmfestivaler verden over det sidste år. Syriske Talal Derki (‘Return to Homs’) har på imponerende vis fået adgang til det intime familieliv blandt en gruppe al-Nusra-krigere i det nordlige Syrien. 

I den efterfølgende debat ser DIIS-forsker Tore Refslund Hamming m.fl. nærmere på Syrien og de jihadistiske grupperingers ideologiske grundlag, deres brug af vold og på, hvordan det påvirker særligt den yngre generation.

(NB: Haifaa Awad og Helle Malmvig, der er nævnt i Cinematekets trykte program, er desværre blevet forhindret i deltagelse).

Filmen: Of Fathers and Sons

Den gribende og dybt foruroligende dokumentar ‘Of Fathers and Sons’ har vundet et utal af priser på filmfestivaler verden over det sidste år.

Syriske Talal Derki (‘Return to Homs’) har på imponerende vis fået adgang til det intime familieliv blandt en gruppe al-Nusra-krigere i det nordlige Syrien.

Instruktøren vender kameraet mod børnene, og filmen bliver til en hjerteskærende skildring af, hvordan den voldelige ideologi overleveres til den næste generation.

Sønnerne vokser op i en verden, hvor brutaliteten siver ned i barnelivet og former dem til en fremtid som børnesoldater.

Om filmen

Instruktør: Talai Derki
Tyskland, Syrien, Lebanon, 2017 
DCP, 98 min. 
Engelske undertekster 
Tilladt for børn over 15 år

Læs mere og køb billet her