Tid: 12/03/2019 20:00 til 12/03/2019 22:00

Sted: ASTA-biografen i Filmhusets kælder, Gothersgade 55, Kbh. K

Arrangør: N/A

Omskæring af piger anno 2019

Omskæring af piger er stadig i dag en tradition mange steder i verden. Hvert år er 3,6 mio. piger i risiko for at få foretaget indgrebet. Men de seneste år har mange nationer og organisationer øget deres fokus på problemet og styrket arbejdet for en verden fri for omskæring af piger.

Kom og vær med, når Orchid Project viser kortfilmen ”Deeqa’s story” og gør status over problemets omfang, de opnåede resultater og diskuterer, hvad der stadig kan gøres sammen med vores spændende gæster:

  • Pernille Fenger, Nordisk chef for UNFPA, som vil give et overblik over problemets omfang på verdensplan, og præsentere nogle af de indsatser, det internationale samfund har iværksat og resultaterne heraf.
  • Julia Lalla-Maharajh, CEO for Orchid Project, vil fortælle om milepæle de sidste 10 år heriblandt en stor glædelig begivenhed hos masaierne i Kenya den 6. februar i år, og om Orchids fokus i fremtiden.
  • Nick Reding, stifter og direktør for S.A.F.E, der igennem teaterkunst arbejder for at stoppe kvindelig omskæring blandt Maasai-folket i Kenya. Nick skal i samtale med Julia Lalla-Maharajh Orchid Project zoomer ind på udfordringer og muligheder for arbejdet i Østafrika.
  • Jay Kamara Frederick, britisk anti-FGM/C aktivist, og Vibeke Næser, M.D., som vil diskutere, om der kan gøres mere for at sikre at danske piger ikke omskæres, og hvorvidt Danmark kan lære af, hvad andre nationer har sat iværk.

Tilmelding: Skal ske til [email protected]

Arrangementet er gratis.

Før og efter: Ønskes middag inden arrangementet kan vi anbefale at booke bord på Filmhusets restaurant SULT kl. 18.00. Efter arrangement serverer Orchid Project et glas vin, og baren vil være åben