Tid: 30/03/2019 10:00 til 30/03/2019 17:00

Sted: The International People’s College, Montebello Allé 1, Helsingør

Arrangør: N/A

Tilbring en dag i Mellemøsten på Den Internationale Højskole

Mellemøsten er omdrejningspunktet, når Den Internationale Højskole byder velkommen til en event for alle interesserede lørdag d. 30. marts 2019. Arrangementet har især fokus på Israel – Palæstina konflikten, og dagen begynder med to foredrag om emnet holdt af henholdsvis Søren Schmidt og Anders Jerichow.

Søren Schmidt er lektor på Aalborg Universitet og specialist på området. Han vil fokusere på, hvilke roller de regionale og internationale stater spiller i konflikten. Anders Jerichow, mellemøstkorrespondent på Politiken, vil tale om, hvad chancen er for at fredsinitiativerne lykkedes mellem Israel og Palæstina. Anders Jerichow rejser fra regionen og til Danmark aftenen før eventen, og han er dermed helt opdateret på emnet. Imellem de to foredrag vil der blive serveret en frokost med traditionelle retter fra Mellemøsten lavet af det internationale køkken på Den Internationale Højskole.

En gruppe af de internationale elever på højskolen har igennem en to-ugers periode fokuseret på Mellemøsten og vil præsentere flere forskellige elementer på dagen. Eleverne vil facilitere en debat med udgangspunkt i projektet ”The Jordan River Valley: A Casestudy in Environmental Peace Making”, som de har arbejdet med i perioden. Derudover vil elever fra Israel og Palæstina fremvise et installationsprojekt kaldet ”Voices from Israel and Palestine”, og der vil også være mulighed for at opleve udstillingen ”The IPC Wall of Peace” på dagen, som eleverne har kreeret.

Dagen sluttes af med en koncert med mellemøstlig musik spillet af Nour Amora, Sara Stein og Simon Ask. Nour Amora er en palæstinensisk/syrisk guitarist, der kom til Danmark i 2015. Nour Amora var en etableret musiker i Syrien og havde blandt andet et fast arrangement på landsdækkende TV. Sangeren Sara Stein vil agere perkussionist og trompetist i denne trio. Hun har gennem de sidste ti år været musikalsk altmulig-kvinde i diverse københavnske bands. Det har altid været det tværkulturelle der har draget Sara Stein, der også er en aktiv del af kulturprojektet ’Syrisk Kulturkaravane’. Simon Ask er guitarist og producer, blandt andet i bandet ’Katinka’, hvor han i 2015 vandt DR’s Karrierekanon og i 2017 vandt Steppeulv-prisen som ’Årets Håb’.

Det koster 100 kroner inklusiv frokost og koncert at deltage i eventen – 50 kroner for studerende og pensionister.

Tilmeld dig ved at skrive til [email protected] – alt foregår på engelsk til eventen.

Læs mere og se programmet her