Tid: 16/04/2019 18:00 til 16/04/2019 21:00

Sted: Café Sorte firkant, Blågårdsgade 29 A-E, 2200 Copenhagen

Arrangør: N/A

Bogreception: “Nyt blod” af Sune Engel Rasmussen

Den 16. april udgiver journalist Sune Engel Rasmussen bogen “Nyt Blod – portræt af Afghanistans Generation 9/11” (Gyldendal).

I den forbindelse inviterer den Sorte Firkant på reception, hvor forfatteren vil præsentere bogen i samtale med dokumentarist og Afghanistan-kender Nagieb Khaja.

“Nyt Blod” er dokumentaristisk, men de historier, forfatteren skildrer, er så dramatiske, at de kunne være revet ud af en roman. Omari er en ung Taleban-kriger, der drømmer om at lide martyrdøden i krigen mod Vesten. Zahra er blot 22 år og mor til tre, da hun flytter til Kabul for at bygge et nyt liv fra asken af et voldeligt ægteskab. Saifs højeste ønske er at slås for sit fædreland, men i stedet bliver han lejesoldat for en fremmed magt.

Gennem disse tre hovedpersoners historier, samt en broget skare af andre karakterer, tegner Sune Engel Rasmussen et råt og fordomsfrit portræt af en ung generation af afghanere, hvis liv er blevet formet af Vestens intervention efter 11. september, 2001. Vi møder også smuglere og præsidenter, håbefulde homoseksuelle og opiumskæve soldater, og en ensom rigmandssøn, der bæller sortbørswhisky og skyder med maskingevær i ørkenen.

Sune Engel Rasmussen er den danske journalist, som siden 2001 har brugt mest tid i Afghanistan, hvor han boede og arbejdede i tre år som korrespondent for The Guardian og Weekendavisen. Han har rejst til nogle af de farligste steder i landet i sin søgen efter svar på, hvorfor krigen stadig er verdens voldeligste krig, og for at få indblik i, hvilket land afghanerne drømmer om at skabe.

Han er i dag Mellemøst-korrespondent for The Wall Street Journal med base i Beirut. Nyt Blod er hans første bog.

Der vil være forfriskninger fra kl. 18.00.

Q&A starter kl. 19.00.