Tid: 25/05/2019 12:30 til 25/05/2019 23:45
Sted: Matrikel 1, Gammel Strand 28, 1200 København K
Arrangør: N/A
Jubilæum og prisuddeling, Center for Konfliktløsning og LIVIAfonden (København)
Mød konflikterne og hør hvad man gør ved dem.
Center for Konfliktløsning og LIVIAfonden inviterer til konfliktfagligt jubilæum.
Den 25. maj fejrer Center for Konfliktløsning 25 års jubilæum, LIVIAfonden fejrer 10 års jubilæum og uddeler samme dag LIVIA-prisen til mennesker, der går overraskende veje for at omdanne alvorlige samfundskonflikter til nye muligheder.
Program for dagen
12:30 – 13:00: Velkommen med musik og introduktion til dagen
13:30 – 14:30: Cirkelproces for alle deltagere – stærke fortællinger om konflikter
14:30 – 15:00: Kaffe og kage
15:00 – 16:45: Workshops (se listen over mulige workshops nederst)
17:00 – 19:00: Prisuddeling
19:30 – : Festmiddag (forventet egenbetaling på o. 250-300 kr. plus drikkevarer)
En af de vigtigste dele af Center for Konfliktløsning og LIVIAfonden’s virke er at udbrede kendskabet til og anvendelsen af fredelig konflikthåndtering. Gennem 25 år har Center for Konfliktløsning samarbejdet med virksomheder og foreninger indenfor stort set alle brancher. Det har gjort os til det vi er i dag og udviklet vores faglighed. Og det fortsætter med at gøre det. På vores jubilæumsdag har vi derfor inviteret mennesker med en historie til at komme og fortælle om hvilke udfordringer de havde, hvordan de arbejdede med dem. Og hvad der så skete. Fælles for dem er, at de er blevet inspireret af CfK’s metoder, tilgange og værdier i forhold til fredelig konflikthåndtering.
Så kom og bliv klogere på hvordan man arbejder med konflikthåndtering i partipolitiske organisationer, boligforeninger, indenfor psykiatrien, på de sociale medier, med børn og unge, indenfor retsmægling, i politiets konfliktråd. Hør hvordan centeret har samarbejdet med fredsarbejdere i Tibet og Mellemøsten.
Arrangementet er gratis og betaling til middagen vil foregå på selve dagen.
Workshop liste (opdateres løbende med navne og indhold):
Dilemmaer i politiets konfliktråd, v. Pernille Reese, konfliktrådskoordinator ved Sydsjællands og Lolland-Falster Politi. Formålet med workshoppen vil være at give den enkelte en bredere forståelse af brugen af genoprettende ret i praksis samt en generel belysning af elementerne i politiets konfliktråd. Ved præsentation af nogle af de dilemmaer, man kan møde som mægler, vil deltagernes erfaringer, input og ideer være i fokus, og der vil være rig mulighed for at blive inspireret og bevæget af anekdoter fra virkelighedens verden. Måske kan I under workshoppen være med til at sætte jeres præg på en videreudvikling af konfliktrådsordningen?
Konflikthåndtering på sociale medier, v. Nana Dall, forfatter til “Når tasterne taler – konflikthåndering på de sociale medier”. På sociale medier ser vi hvordan vrede, frustation og afmagt får frit løb. Men hvordan går vi til denne vrede, når den foregår på skrift – og hvordan kan vi forstå den hæmningsløshed, der findes online? Til denne workshop introduceres et casestudie fra DSB’s sociale medieteam og eksempler fra UM og Arla. Paradigmet omkring offline og online verden udfoldes og samtaleteknikker sættes i en social mediekontekst.
Dialog som værdi og metode, v. Lea Lybecker, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). Dialog Ambassadørerne spreder kendskab til dialog som værdi og metode for at skabe fredelig sameksistems. Siden 2009 har 400 ambassadører i Egypten, Jordan, Tunesien og Danmark nået over 25.0000 mennesker.
Når kunst skaber kontakt – tegneworks, v. 1000Drawings og CfK-Ung. På denne workshop har du mulighed for at udtrykke dig kreativt i et kunstværk under emnet konflikt og kontakt. Dit værk går til at støtte Globally Connected og deres indsats for fredelig konfliktløsning i Syrien, Libanon og Tyrkiet. Hør også mere om projektet 1000Drawings, som CfK er medafsender på. Det er et velgørende kunstinitiativ, hvor almindelige mennesker donerer egne værker i A5 format. Al kunst sælges på den eventyrlige éngangsudstilling NIGHT OF A 1000DRAWINGS COPENHAGEN, der foregår den 29. maj i Københavns Domkirke.
How conflict transformation takes place in Tibet, by Sonam Dechen, from The Tibetan Centre of Conflict Resolution (TCCR)
Svære situationer og sårbare borgere, v. Jens Hyldahl fra CfK og medarbejdere fra Region Syddanmark. Kommunikativ deeskalering, roskabende tilgange og low arousal – kom med på den faglige palet, der gjorde at vi næsten vandt arbejdsmiljøprisen i 2012 for vores kurser i psykiatrien. Vores faglighed på dette felt er siden videreudviklet og forfinet i samarbejde med fagfolk fra psykiatrien i Region Syddanmark.
Konflikthåndtering i det partipolitiske, v. Anne Rasmussen, Enhedslisten. Kom og hør om udviklingen af K-team og få indsigt i hvordan de tilbyder konflikthåndtering til Enhedslistens partipolitisk aktive. Bliv klog på hvordan man kan understøtte det politiske gennem konfliktarbejde.
Mægling i familieretssager og civile retssager, v. Lin Adrian, lektor og mægler og Leise Døllner, konfliktmægler, udviklingskonsulent i Familieretshuset. Mægling praktiseres i mange uformelle og formelle fora. Er mægling ens overalt eller udvikler der sig forskellige former afhængig af kontekst? Denne session går tættere på mægling i to vigtige institutioner: domstolene og Familieretshuset (indtil 1. april Statsforvaltningen). Hvilke sager behandles i disse institutioner og findes der særlige regler for mægling her? Hvilke erfaringer har man med mægling, hvem mægler og med hvilken baggrund? Er mægling anderledes, når det udbydes af myndigheder eller domstole? Sessionen vil tage udgangspunkt i de spørgsmål og refleksioner, som deltagerne har.
Børn og unges konflikter, v. medarbejdere fra BUF (Børne- og Ungdomsforvaltningen i København). Medarbejdere i ungdomsklubber og fritidshjem har gennem det sidste år arbejdet med at møde børn og unge i konflikt, både de almindelige og de mere voldsomme. Når dét lykkes, får de unge noget værdifuldt med sig og når det ikke sker, så kan det betyde, at andre mindre konstruktive fælleskaber byder sig til og virker tillokkende.
Tilmelding her: https://jubilaeum2510.nemtilmeld.dk/1/