Tid: 04/12/2019 15:30 til 04/12/2019 17:15
Sted: Studenterhuset, Købmagergade 52, København
Arrangør: N/A
Debatmøde: Ulighed i folkeskolen (København)
Uligheden stiger i hele verden. Også i Danmark er risikoen for at havne i den fattigste socialklasse, hvis man selv er vokset op i en fattig familie, blevet større over årene. Ved afgangsprøven i matematik i folkeskolen er der er 4,3 karakterers forskel mellem arbejderklassens og den højere middelklasses børn. Dette er tilfældet på trods af fri og lige skoleadgang og veluddannede lærere og vi vil finde ud af hvorfor. Derfor lægger vi op til en eftermiddag hvor der gennem åben og uformel diskussion vil blive set kritisk på den danske folkeskoles sociale løfteevne.
Eventet vil blive skudt i gang med et oplæg af Mie Dalskov Pihl fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd til inspiration og eftertanke. Efterfølgende vil rummet blive omdannet til en debatcirkel, hvor emnet bliver åbnet op til diskussion. Her har vi indbudt en række relevante organisationer og debattører til at deltage i cirklen, men alle deltagere er inviteret til at involvere sig.
Tanken bag denne opsætning er, at der kan skabes en afslappet stemning, hvor alle spørgsmål og holdninger er velkomne og hvor alle deltagere kan føle sig inkluderet i debatten.
Debatemnerne:
Hvordan kan det være at vi i det danske uddannelsessystem med veluddannede lærere og en stærk folkeskole ikke er bedre til at bekæmpe ulighed?
Hvordan styrker vi folkeskolens sociale løfteevne?
Ser vi de samme tendenser til markedsliggørelse af uddannelse i Danmark som i resten af verden, og hvilken konsekvenser har det for den sociale løfteevne?
Praktisk
Arrangeret af: Oxfam IBIS