Tid: 14/01/2020 16:30 til 14/01/2020 16:30

Sted: Enhedslistens landskontor, Studiestræde 24, 1. sal, 1455 København K

Arrangør: N/A

Fyraftensmøde: Øjenvidneberetninger fra Syrien/Rojava (København)

Kom og hør om de civiles situation og om den fremtidige politiske udvikling i det nordøstlige Syrien/Rojava. Enhedslisten har fået øjenvidner til at fortælle om deres oplevelser fra orkanens øje.

Den ene er Zeynep Binici, dansk-kurdiske læge, der har ydet lægelig og humanitær assistance og hjulpet til på hospitaler under vanskelige forhold.

Søren Søndergaard er vores anden oplægsholder. Kort før jul var Søren i Rojava for at observere situationen i det ekstremt pressede område! Med dugfrisk viden og analyse af situationen vil Søren give et unikt billede af situationen som er helt up-to-date.

Program

17.40: Spørgsmål og formål
18.00: Slut

Arrangøren skriver følgende om arrangementet: 

Erdogan indledte i oktober en invasion af det nordøstlige Syrien/Rojava. 

Selvom de demokratiske kræfter i Rojava har stået i spidsen i kampen mod Islamisk Stat, så har de vestlige allierede vendt ryggen til dem. Det har Erdogan udnyttet. Han har krydset grænsen og indledt en invasion.

Resultatet er blodsudgydelser, interne fordrevne, manglende forsyninger, dårlige sanitetsforhold i flygtningelejre og ikke mindst tvangsflytning af lokalbefolkningen, hvor kurdere, arabere, kristne og andre mindretal tvinges ud af boliger og hjemegne.

Ligeledes trues et af de eneste stabile områder i Syrien, hvor pro-demokratiske kræfter længe har sat sameksistens på tværs af religion og etnicitet i fokus, og hvor demokratiske værdier har været i højsæde. Angrebet er gået ud over civilsamfundet, som gør hvad de kan for at holde fanen højt.

Vi glæder os til at se dig! Der vil være kaffe og te gratis og foregår i stuen hos Enhedslisten.

https://solidaritet.dk/tyrkisk-angreb-mod-rojava-er-et-angreb-mod-en-demokratisk-samfundsmodel/