Tid: 24/02/2020 19:00 til 24/02/2020 19:00

Sted: Annas Højskole, Gothersgade 11, København

Arrangør: N/A

Infomøde: I Jakob Ejersbos fodspor i Tanzania

Hvad var det for et Tanzania, Jakob Ejersbo oplevede, og hvordan ser det ud i dag?

Annas Højskole, som udbyder højskolekurser i udlandet, og journalist og forfatter Rune Skyum-Nielsen laver nu en helt unik kulturrejse til Tanzania, hvor kursisterne vil blive klogere på dels Jakob Ejersbo, dels på den danske ulandshjælp dengang og i dag.

På kurset kommer kursisterne ud på steder i primært Moshi og Arusha, hvor Jakob boede og kom, og steder, der optræder i hans Afrika-trilogi: ‘Eksil’, ‘Revolution’ og ‘Liberty’.

Rune Skyum-Nielsen har skrevet en biografi om Jakob Ejersbo: ‘Jakob var her’, og med udgangspunkt i Afrika-triologien vil Rune komme dybere ind på bøgerens tematikker og hvad Ejerbos værk har haft af betydning.

Kursisterne skal møde folk, der kendte Jakob – danskere såvel som tanzanianere. Der bliver også safarioplevelser og kurset slutter af på den danske højskole på Zanzibar, hvor Annas Højskole går bag turistfacaden og taler med danskere såvel som lokale om kvinders forhold, politiske spændinger, religiøse forhold, forureningen, og om hvordan man sikrer at der ikke går flere faldefærdige huse tabt i den atmosfære fyldte by Stone Town, der er på Unescos verdensarvsliste.

Rejseledere på turen er:

Anna Katrin Nørgaard: Journalist og 3. generations højskoleforstander. Anna Katrin har som tv-journalist lavet flere Danida-støttede tv-programmer for DR fra afrikanske lande, som Uganda, Sydsudan og Zambia.

Rune Skyum-Nielsen: Journalist og forfatter. Har skrevet en lang række artikler og biografier senest om fodboldspiller Nicklas Bendtner. I 2016 udgav han ‘Jakob var her’, en biografi på 464 sider om Jakob Ejersbo. Den baserer sig på hundredvis af interviewsessioner og poser med breve– og fortælles gennem 33 kronvidner.

Det er en bog om en rodløs dreng, der hverken følte sig hjemme i Nordjylland eller Tanzania. Den handler om børn, der flyttes rundt, til de ikke længere kan føle sig hjemme. Om at tabe sit hjerte for foden af Afrikas højeste bjerg. Om ikke at kunne elske, før fortiden er skrevet ud af systemet. Om mennesker, der udnytter hinanden. Om virkelighed og fiktion, der smelter sammen, til ingen til sidst kan kende forskel. Om at ville noget i en grad, så kun døden kan komme i vejen.

Kurset varer 15 dage og finder sted 25. oktober – 9. november 2020.

Læs mere hos Annas Højskole

På infomødet den 24. februar kommer Rune Skyum-Nielsen og fortæller om Jakob Ejersbo og om kurset. Deltagelse i mødet er gratis, men man må gerne skrive på [email protected] og melde sig til.