Tid: 24/02/2021 15:00 til 24/02/2021 16:00

Sted: Online – Zoom

Arrangør: N/A

Webinar: Ulighed og udviklingssamarbejde: Sociale sektorer og skat

Offentlige serviceydelser i de fattigste udviklingslande er karakteriseret af ulige adgang samt vækst i brugerbetaling og privatisering. Finansieringsbehovet er enormt og styrkes af Covid-19’s negative effekter på udviklingslandenes muligheder for vækst over de næste mange år.

De fattigste landes egne muligheder for at skattefinansiere offentlige ydelser er begrænset, og samtidig er der ikke nogen sikkerhed for, at fattige befolkningsgrupper vil blive kompenseret ved bedre offentlige serviceydelser eller overførsler finansieret af højere skatter og afgifter.

Dette webinar diskuterer sammenhængen mellem ulighed, skatter og sociale sektorer i de fattigste udviklingslande. Først præsenteres det emnepapir, der ligger til grund for arrangementet. Derefter kommenterer Senior Fellow, Homi Kharas, Brookings, mulige veje fremad. Endelig debatterer panelet, hvordan Danmarks udviklingssamarbejde kan støtte udviklingslandene i at finansiere Verdensmålene og sikre investeringer i de sociale sektorer.

Talere
Neil Webster, seniorforsker, DIIS
Homi Kharas, Senior Fellow, Brookings 

Panel
Christian Juhl, udviklingspolitisk ordfører, Enhedslisten
Daniel Toft Jakobsen, udviklingspolitisk ordfører, Socialdemokratiet 
Lars Koch, politisk chef, Mellemfolkeligt Samvirke
Christopher Arzrouni, debattør og tidl. politisk rådgiver for daværende udenrigsminister, Kristian Jensen
Adam Moe Fejerskov, seniorforsker, DIIS

Program
15.00-15.10: Introduktion til ulighed, skat og serviceydelser i de fattigste lande
– Neil Webster
15.10-15.20: Hvordan kan de sociale sektorer tilgodese de mest Paneldiskussion – Hvad bør dansk udviklingssamarbejde gøre for at hjælpe de fattigste lande med at nå Verdensmålene?

Praktisk information
Webinaret vil foregå på dansk – dog er oplægget af Homi Kharas på engelsk. Deltagelse er gratis, men registrering er påkrævet. 

Mere information på DIIS’ hjemmeside.