Tid: 28/04/2021 17:00 til 28/04/2021 18:30

Sted: Online

Arrangør: N/A

Webinar: Efter valget i Uganda – hvad er landets fremtid?

Den 14. januar blev der afholdt præsident- og parlamentsvalg i Uganda. Valget var forbundet med udbredt vold, der især gik ud over oppositionen, hvis leder blev arresteret flere gange. Ikke uventet vandt præsident Museveni, der har siddet på magten siden 1986. 

De sidste års udvikling i Uganda har været præget af stigende vold og militarisering af samfundet. Dette kom især til udtryk ved grundlovsændringen i 2017, hvor aldersgrænsen blev fjernet, således at Museveni kunne genopstille. I det sidste års tid har styret under det altdominerende regeringsparti NRM (National Resistance Movement) yderlige strammet tøjlerne ved indførelse af en lang række restriktioner begrundet i covid-19, bl.a. ved at stramme kontrollen med pressen. Samtidig er det vokset en ganske stærk opposition frem, støttet af mange unge og slumbeboere, og hvis fremmeste leder er Bobi Wine. Og der er et ganske aktivt civilsamfund.

På webinaret vil vi drøfte baggrunden for denne politiske udvikling i retning af et stærkt autoritært regime, karakteren af NRM og de interne dynamikker i partiet, udviklingen i retning af mere vold og undertrykkelse af de fundamentale menneskerettigheder, oppositionens og civilsamfundets rolle og den tiltagende indskrænkning af det civile råderum og grundlæggende demokratiske rettigheder. 

Oplægsholdere

  • Anne Mette Kjær, Professor ved Statskundskab, Aarhus Universitet
  • Mogens Pedersen, Senioranalytiker, Dansk Institut for Internationale Studier
  • Astrid Coyne-Jensen, Senior Programme Manager, Mellemfolkeligt Samvirke/Action Aid

Program

17.00 – 17.05: Velkomst og program – Hans Peter Dejgaard

17.05 – 17.20: Anne Mette Kjær: NRM – hvordan holder det sig ved magten?

17.20 – 17.35: Mogens Pedersen:  De senere års politiske udvikling

17.35 – 17.50: Astrid Coyne-Jensen: Civilsamfundets voksende udfordringer

17.50 – 18.30: Q & A

Deltagelse er gratis.

Tilmeldingsprocedure

Tilmeldning her.

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på [email protected]

Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste “Anon” eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Det er ikke tilladt at dele hverken zoomlinket eller link til video med andre, eller at optage lyd og billeder af webinaret.

Arrangør: IDA, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA’s online tjenester – du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.