Tid: 18/08/2021 16:45 til 18/08/2021 18:00

Sted: Øksnehallen, København eller virtuelt

Arrangør: N/A

”Equal Access – Equal Rights” – LGBT-rettigheder i Kenya, Uganda og Malawi 

Hvordan er livet som LGBT-person i lande, hvor ens kærlighedsliv kan sende en i fængsel? Hvor enhver afvigelse fra ’normen’ i påklædning, opførsel eller selskab kan føre til vilkårlig vold og udstødelse? Hvor et hospitalsbesøg kan føre til hån, diskrimination og offentliggørelse af private sundhedsoplysninger?

Onsdag 18. august sætter AIDS-Fondet, Sex og Samfund, Human Rights Awareness and Promotion Forum (HRAPF/Uganda), Centre for the Development of People (CEDEP/Malawi) og lokale stemmer i Kenya, Uganda og Malawi fokus på livet som LGBT-person – og ikke mindst de særlige udfordringer LGBT-personer møder i et sundhedssystem, der afspejler et samfund og en lovgivning, hvor homofobi mere er reglen end undtagelsen.

Arrangementet ‘Equal Access – Equal Rights’ er en del af Copenhagen 2021 (WorldPride)’s Human Rights Conference og her kan du gennem video-optagelser med partnere og LGBT-personer i Kenya, Uganda og Malawi få indblik i livet som LGBT-person i de tre lande i Afrika. Arrangementet rundes af med en debat, hvor tre panelister diskuterer, hvad der kan gøres for at forbedre situationen for LGBT-personer i de tre lande – og andre steder, hvor LGBT-personer bliver forfulgt, diskrimineret og undertrykt – gennem partnerskaber og støtte fra det globale nord.

De tre panelister er:

  • Dr. Adrian Jjuuko, Executive Director, Human Rights Awareness and Promotion Forum (HRAPF) (UG)
  • Minister for Udviklingssamarbejde (DK)
  • ”Equal Access – Equal Rights” finder sted onsdag 18. august fra 16:45-18:00 – læs mere her.

    Du kan tilmelde dig her.