Tid: 30/08/2021 18:00 til 30/08/2021 20:45

Sted: Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, 2300 København S

Arrangør: N/A

Mellemøsten på Bryggen 

Tre dage med fotoudstilling, talks, debat og musik. 

I anledning af at vandreudstillingen ”Arabiske Drømme” kommer til Islands Brygge i perioden 27.8 – 30.9, arrangerer Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram i samarbejde med Kulturhuset Islands Brygge, forlaget Lindhardt & Ringhof og DIIS tre dage med fokus på livet som ung i Mellemøsten og Nordafrika. 

Gennem foredrag, debatarrangementer og kulturelle indslag vil en række prominente mellemøsteksperter og -debattører give deres bud på, hvad vi kan forvente os af de historisk store ungdomsårgange i MENA-regionen, og hvad danske aktører kan gøre for at støtte op om de unges kamp for demokrati, ligestilling og jobskabelse.

PROGRAM – MANDAG DEN 30. AUGUST

18.00 – 19.30: Det Arabiske Nu. Talk mellem Lars Erslev Andersen og DR-vært Steen Nørskov.
Lars Erslev Andersen er aktuel med bogen ”Oprør og alliancer – Mellemøsten efter det arabiske forår.” I dialog med journalist og tidligere mellemøstkorrespondent Steen Nørskov giver Lars Erslev Andersen sit bud på, hvad vi kan forvente os af de historisk store ungdomsårgange i MENA-regionen, og hvordan Det Arabiske Forår ser ud anno 2021. Talken er arrangeret i samarbejde med forlaget Lindhardt & Ringhof og DIIS. Efter arrangementet vil der være mulighed for at købe Lars Erslev Andersens helt nye bog ”Oprør og alliancer – Mellemøsten efter det arabiske forår” til en særpris.

19.45-20.45: Koncert med guitarist Nour Amora

Nour Amora er født og opvokset i Syrien og uddannet klassisk guitarist. Han kom til Danmark i 2014 efter at være flygtet fra krigen, men har heldigvis taget den syriske musiktradition og sit karakteristiske guitarspil med sig. Denne aften får Nour Amora følgeskab af de to sangerinder med henholdsvis dansk og syrisk baggrund: Sara Grabow og Dana Alshihaby. 

Køb biletter, 40 kr + gebyr, her.

Købte billetter gælder til både talk og den efterfølgende koncert i kulturhusets sal. Inden disse arrangementer er der mulighed for at deltage i gratis rundvisning i fotoudstillingen og Bryggens Spisehus i Kulturhuset vil på dagen have arabisk inspireret mad på menukortet. 

16.30-17.15: Rundvisning i udstillingen ”Arabiske Drømme” ved fotograf Martin Thaulow, der vil fortælle om sit arbejde med at tage billeder til udstillingen.

17.00-18.00: Mulighed for at købe arabisk inspireret middag i kulturhusets café

NB. Købte billetter gælder til de enkelte dage. Det er desværre ikke muligt at købe billetter til alle tre dage samlet. 

Mellemøsten på Bryggen har også arrangementer i Kulturhuset d. 12. september og 17. september. 

Læs mere om arrangementet d. 12. september

Læs mere om arrangementet d. 17. september