Tid: 12/09/2021 16:00 til 12/09/2021 19:30

Sted: Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, 2300 København S

Arrangør: N/A

Mellemøsten på Bryggen 

I anledning af at vandreudstillingen ”Arabiske Drømme” kommer til Islands Brygge i perioden 27.8 – 30.9, arrangerer Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram i samarbejde med Kulturhuset Islands Brygge, forlaget Lindhardt & Ringhof og DIIS tre dage med fokus på livet som ung i Mellemøsten og Nordafrika. 

Gennem foredrag, debatarrangementer og kulturelle indslag vil en række prominente mellemøsteksperter og -debattører give deres bud på, hvad vi kan forvente os af de historisk store ungdomsårgange i MENA-regionen, og hvad danske aktører kan gøre for at støtte op om de unges kamp for demokrati, ligestilling og jobskabelse.

PROGRAM – SØNDAG DEN 12. SEPTEMBER

16.00-17.45: Filmvisning af den egyptisk/palæstinensiske instruktør Samaher Alqadis helt nye dokumentar “As I Want” om unge arabiske kvinders frihedskampe under og efter Det Arabiske Forår i Egypten. Filmen introduceres af International Media Support (IMS), der støtter uafhængig journalistik i lande, hvor ytringsfriheden er presset.

18.00-19.30: Øjenvidneberetninger fra mellemøstkorrespondenterne Waleed Sáfi (Information) og Carolina Kamil (Berlingske). Hvad kendetegner de nye ungdomsbevægelser i Mellemøsten og Nordafrika? Og hvad er journalisternes ansvar, når det kommer til at nuancere det overvejede negative mediebillede af Mellemøsten og Nordafrika? Tidligere mellemøstkorrespondent Steen Nørskov er moderator.

Køb billetter, 40 kr + gebyr, her.

Købte billetter gælder til både filmvisning og den efterfølgende samtalearrangement med mellemøstkorrespondenterne i kulturhusets sal. Efter disse arrangementer vil Bryggens Spisehus i Kulturhuset vil på dagen have arabisk inspireret mad på menukortet mellem 19.30 – 20.30.

NB. Købte billetter gælder til de enkelte dage. Det er desværre ikke muligt at købe billetter til alle tre dage samlet. 

Mellemøsten på Bryggen har også arrangementer i kulturhuset d. 17. september. 

Læs mere om arrangementet d. 17. september.