Tid: 16/09/2021 10:00 til 17/11/2021 23:45

Sted: Nexø havn, ydermolen, Bornholm

Arrangør: N/A

Reimagine – fotoudstilling

Fotograf Martin Thaulow har gennem mere end seks år beskæftiget sig med flygtningekrisen og har været på mere end 42 rejser i udlandet for at portrættere og dokumentere mennesker på flugt og deres vilkår.

På sin nye fotoudstilling REIMAGINE i Nexø Havn udstiller fotograf Thaulow billeder af flygtninge, som enten har eller som vil krydse Middelhavet. Billederne er printet på brugte redningsveste, som er transporteret fra Lesbos til Bornholm, og termiske nødtæpper.

Blandt portrætterne er syriske Abdullah Kurdi, far til den døde 3-årige Alan Kurdi, der sammen med sin mor og bror mistede livet, da familien forsøgte at komme fra Tyrkiet til Grækenland. Alan Kurdi blev efterfølgende symbolet på tragedien i Middelhavet.

Bornholm har ligesom resten af Danmark modtaget flygtninge fra den syriske krig, og alene i Nexø lever der mere end 60 syriske flygtninge. Mange af dem har krydset Middelhavet som bådeflygtninge, og portrætter af nogle af disse nye borgere indgår også i fotoudstillingen.

REIMAGINE vises i den ene af DLG’s siloer på havneni Nexø, på bygningerne udenfor og på udvalgte steder i Nexø by. Udstillingen er lavet til Bornholms Kulturuge, men bliver hængende som input frem til det kommende Kommunal valg i efteråret 2021.

Læs mere om udstillingen på Bornholms Kulturuges hjemmeside.