Tid: 29/10/2021 15:00 til 29/10/2021 15:00

Sted: Kolind+, Bugtrupvej 33, 8560 Kolind

Arrangør: N/A

Filmpremiere om Danmarks første bistandsprojekt

Et af Danmarks allerførste udviklingsprojekter opstod i Kolind i 1966, da 12 mænd fra Malawi blev omplantet til byen for at blive uddannet på Djursland Specialarbejderskole. MUNDU formidler nu historien om de 12 mænd og skolen i Malawi, som blev bygget for danske penge.

MUNDU – center for global dannelse præsenterer sin seneste dokumentarfilm om 12 mænd fra Malawi, der ankom til Kolind i 1966 for at blive uddannet, så de kunne vende tilbage til deres hjemland for at lære fra sig. Filmen 12 Mænd fra Malawi får premiere den 29. oktober 2021 kl. 15.00 i Kolind+, Bugtrupvej 33, 8560 Kolind.

Mændene efterlod et særligt indtryk på Kolinds indbyggere, hvor mange stadig husker besøget fra det fjerne land. Filmen fortæller historien om de 12 mænd, og er samtidig et billede på udviklingsbistandens helt unge dage. Den udforsker, hvilket indtryk Danmark efterlod på mændene, og hvordan deres liv var forbundet med den danskbyggede skole. På den måde har Danmark og Kolind været med til at præge Malawis udvikling.

Dokumentarfilmen er produceret med henblik på at blive brugt som undervisningsmateriale. Filmen bliver tilbudt til undervisningsinstitutioner med et uddybende foredrag om baggrundshistorien, som lægger op til dialog og diskussion. Materialet henvender sig til elever i udskolingen og på gymnasiale uddannelser.

Alle, som synes det er en spændende historie om lokalområdet, eller som måske kendte de unge malawiere skal være mere end velkommen til premieren. Arrangementet er helt gratis.

Produceret med tilskud fra Udenrigsministeriets og CISUs oplysningspuljer.

MUNDU – center for global dannelse