Tid: 16/10/2021 13:45 til 16/10/2021 13:45

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55 1123 København K

Arrangør: N/A

Ruby – mød den prisnominerede aktivist / film og debat

Fredsaktivisten Ruby Alba Castaño er en af fem nominerede til den prestigiøse ‘Aurora Prize for Awakening Humanity’ (på 1 million dollars) og er derfor ekstraordinært i Europa. 

Ruby, som hun kaldes af de fleste, kommer til København kort efter prisuddelingen, og i Cinemateket kan du både møde hende live og se den roste danske dokumentarfilm om hendes arbejde – og om omkostningerne. 

Lørdag den 16. oktober kl. 13.45 viser vi Tanja Wol Sørensens ‘En revolutionær familie’, der både viser Rubys hårde aktivisttilværelse i og efter den væbnede konflikt i Colombia, og hvilken pris, det har på familiefronten. Datteren Yira er voksen og bor i eksil i Cuba – hun er filmens anden hovedperson. 

Efter filmen er der 45 minutters debat med filmens hovedperson, Ruby Alba Castaño, foruden Zayra Moisés Jensen (Master i International Relations & Politics, herboende colombianer og aktivist), filmens instruktør, Tanja Wol Sørensen, og Mogens Pedersen (tidligere ambassadør i Colombia, tidligere senioranalytiker hos DIIS). 

Vi byder på et glas efter visningen. 

Arrangementet er lavet i samarbejde mellem Bullitt Film og Cinemateket. Arrangementet er støttet af 3Fs Medie- og Kulturfond.

MERE OM AURORA-PRISEN
Prisen på en rund million dollars, som vinderen må give til de organisationer og fællesskaber, personen kæmper for, og uddeles i Venedig i begyndelsen af oktober. 

Prisen gives til ”en person, som sætter sit liv og vel på spil for at redde andres liv, sundhed og frihed i en kontekst af voldelig konflikt, humanitære kriser og andre grove menneskerettighedsovertrædelser”, og komiteen består af bl.a. Nobelpris-modtagerne Shirin Ebadi og Leymah Gbowee, tidligere præsidenter, menneskerettighedsaktivister m.fl.

Læs mere om prisen her.

Køb billetter.