Tid: 11/03/2022 09:00 til 11/03/2022 16:00

Sted: Dansk Arkitektur Center

Arrangør: Amnesty International

Et år med samtykke – hvad nu?

Den 11. marts inviterer Amnesty International til en tværfaglig konference om samtykkelovningen i praksis. Sammen med eksperter, meningsdannere, og overlevere, vil vi snakke om hvilke forandringer der skal til, for at vi kan sikre at voldtægtsoverlevernes følelse af retssikkerhed og værdighed øges.

Danmark fik en ny samtykkelovgivning 17 december 2020. Til trods for det, er der stadig udfordringer i retspraksissen, som skal løses for at sikre reel retfærdighed for voldtægtsoverlevere. Derfor inviterer Amnesty International til en heldags samtale med oplæg fra bl.a. vicestatsadvokat Gyrithe Ulrich, juraprofessor Trine Baumbach, bistandsadvokat Helle Hald, forperson for Danner Mette Marie Yde og faglig leder for Reden København, Malene Muusholm.

Emma Holten vil moderere dagen, og vi stræber på få en nuanceret debat og indsigt i voldtægtsområdet og den nuværende retspraksis. Vi kommer bl.a. ind på de nyeste tiltag der er introduceret i forlængelse af samtykkelovgivningen, hvordan voldtægtsmyter og traumer fortsat finder vej ind i retsprocessen og vi diskuterer konkrete løsninger, såsom efteruddannelse af bistandsadvokater.

I fællesskab håber vi at kunne komme frem til bedre løsninger på tværs af fagområder, til gavn for alle der arbejder med og for voldtægtsoverlevere.

Hvor og hvornår: 11 marts, 2022 fra kl 09:00-16:00 i Dansk Arkitektur Center, København.

For at tilmelde dig, kan du skrive en mail til [email protected] med følgende oplysninger:
– Fulde navn
– Organisation/virksomhed

Vi har i alt 80 pladser, og vi følger et først til mølle-princip.