Tid: 11/05/2022 12:00 til 12/05/2022 17:45

Sted: Syddansk Universitet, Odensen, SDU, Conference Auditorium O100

Arrangør: Syddansk Universitet, DAPP, Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Dansk institut for internationale studier og Udenrigsministeriet

Stor konference om Mellemøsten

Med ét ben i forskningsverdenen og ét i udviklingsbranchen vil en stor international konference i Odense kaste lys på de udfordringer og muligheder, arabiske unge står over for i kampen for en bedre fremtid.

Knap halvdelen af befolkningen i den arabiske verden er under 24 år. Det er unge, der alle sammen inden for de næste par år skal finde deres vej i livet med alt, hvad det indebærer af jobs og familie – men hvordan ser den unge generation selv på fremtiden? Hvad er deres muligheder, hvor er udfordringerne, og hvor ligger potentialet?

Det kan du alt sammen få svar på – og blive klogere på regionen helt generelt – når Syddansk Universitet (SDU) og Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP) byder velkommen til den internationale konference ” Future Development for Arab Youth – Challenges and Opportunities ”. Det foregår i Odense den 11.-12. maj.

Deltagelse er gratis, og du kan finde både program og information om tilmelding her

Du kan også finde konferencen på Facebook.

Where: SDU, Conference Auditorium O100

When: 11-12 May 2022

Registration deadline: 30 April 2022

Contact person: Peter Seeberg [[email protected]]

Konferencen gæstes af en lang række unge arabere samt prominente gæster fra ind- og udland, der fra hver sin position i civilsamfundet og forsknings- eller udviklingsverdenen vil kaste lys på den demokratiske udvikling i regionen, fremtidsudsigterne for den store unge befolkning og diskutere, hvilke muligheder og udfordringer der er forbundet med at skabe bedre liv for de arabiske unge.

Du kan blandt andet opleve Khalida Bouzar, der er chef for FN’s udviklingsprogram, UNDP’s, regionale kontor for arabiske stater. Hun har tidligere markeret sig som en stærk stemme, der taler for at inddrage unge i den demokratiske udvikling i regionen:

En anden prominent gæst er Marwan Muasher, tidligere udenrigsminister i Jordan og nuværende vicepræsident for studier på den internationale tænketank Carnegie Endowment for International Peace i Washington DC. Muasher er en stærk fortaler for økonomiske og politiske reformer i både sit hjemland og bredere set i den arabiske verden.

Også udenrigsminister Jeppe Kofod (S) lægger vejen forbi Odense. Konferencen finder sted samtidig med en transition til ny fase af DAPP går i gang.

Den nye fase fokuserer netop på udviklingen for unge i den arabiske verden, og det fokus går igen i konferencens gæsteliste, hvor en række unge arabere deltager på lige fod med forskere og praktikere for at bidrage med deres synspunkter og pointer i forhold til, hvordan Danmark bedst understøtter udviklingen i de fire fokuslande under DAPP.