Tid: 25/05/2022 17:00 til 25/05/2022 19:00

Sted: Ubuntu Huset, Købmagergade 43, 1150 København K, Danmark

Arrangør: Crossing Borders

Hvad vil det betyde for Danmark at afskaffe forsvarsforbeholdet (3/3): Lisbeth Pilegaard

I kølvandet på den nuværende krig i Ukraine har Danmark besluttet at afholde en folkeafstemning om, hvorvidt man vil afskaffe forsvarsforbeholdet. I mellemtiden er NATOs interesse for de nordiske allierede vokset. For en gennemsnitlig dansker kan dette være svært at forstå. Hvad vil det egentlig betyde for Danmark?

For at hjælpe danskerne til at bestemme sig for, hvad de skal stemme, vil Crossing Borders med støtte fra Europa-Nævnet facilitere en demokratisk dialog for at informere og oplyse For at hjælpe danskerne til at bestemme sig for, hvad de skal stemme, vil Crossing Borders med støtte fra Europa-Nævnet facilitere en demokratisk dialog for at informere og oplyse om den kommende afstemning om forsvarsforbeholdet. Med vores gæstetalere skal vi i dialog om, hvad fordele og ulemper er, hvis Danmark stemmer for at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Vi holder tre dialog events med forskellige talere (alle events bliver afholdt på engelsk):

12. maj – Mogens Lykketoft
Mogens Lykketoft er tidligere udenrigsminister og formand for Folketinget. Han var også formand for FN’s Generalforsamling fra 2015-2016. I dag er han en engageret debattør, forfatter og foredragsholder, der med sin store erfaring indenfor international politik har et indgående kendskab til NATO og ikke mindst Europas historie med Rusland.

19. maj – Jørn Boye Nielsen
Jørn Boye Nielsen er stifter og næstformand for RIKO Rådet – En uafhængig tænketank for international konfliktløsning. Han arbejder for at skabe en nuanceret debat til fremme for langsigtede, ikke-militære løsninger på udenrigspolitiske konflikter. RIKO Rådet informerer om mægling og fredsopbygning for at kunne bidrage til et velinformeret beslutningsgrundlag for dansk udenrigspolitik.

25. maj – Lisbeth Pilegaard
Lisbeth Pilegaard har mere end 25 års ledererfaring fra organisationer og projekter baseret i Danmark og globalt. Hun er taler og demokrati-aktivist, og har været global rådgiver hos FN’s Global Compact. Kernen i alt hendes engagement er strategisk tænkning, forhandling og at forbinde idéer og mennesker. Hun er også medlem af Crossing Borders Advisory Board.

Efter samtalerne er der mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne. Join os, og kom med dine synspunkter og spørgsmål.

Vi serverer lækker gratis mad til eventet (med veganske muligheder).

Crossing Borders er en non-profit og civilsamfundsorganisation med base i København. Crossing Borders uddanner og styrker unge mennesker til at blive aktive verdensborgere. På tværs af kulturer og professioner tilbyder vi platforme for unge mennesker til at udveksle idéer og danne globale foreninger, netværk og fællesskaber verden over.

Tak til Studenterhuset og Europa-Nævnet.

Besøg os på https://crossingborders.dk/