Tid: 15/06/2022 12:00 til 19/06/2022 22:00

Sted: Aarhus

Arrangør: AarhuSomali

Somalisk Kulturfestival

Sprudlende Somalisk Kulturfestival krydrer Aarhus i juni

Somalisk kultur er ikke hverdagskost for de fleste danskere. Men i dagene 15.-19. juni får man i Aarhus en enestående chance for at smage på denne sprudlende, kraftigt krydrede, muntre, veloplagte, rodfæstede og spændende kultur, der til stadighed udvikler sig blandt kunstnere med somalisk baggrund rundt om i hele verden. Det sker ved Somalisk Kulturfestival, arrangeret af AarhuSomali, med støtte fra bl.a. Kulturministeriet.

Onsdag d. 15. juni kl. 12.00-21.30 starter festivalen med fokus på somalisk litteratur. Det sker ved en bogmesse med paneldebat på Gellerup Bibliotek. Her vil der være mulighed for at blive bekendt med den righoldige somaliske litteratur, der ellers sjældent når frem til de danske læsere.

Torsdag d. 16 juni kl. 16.00-18.00 fejrer AarhuSomali jubilæum i forbindelse med festivalen, det sker i Kulturhus Bunkeren i Aarhus Nord. Det er 10-års jubilæet, forsinket i to år pga. corona-nedlukning. Nu fejres det med reception, taler, billeder fra AarhuSomalis historie og indsats, samt debat mellem unge med somalisk baggrund. Temaet for debatten er: Hvilke udfordringer har vi – hvordan kommer vi videre med accept, respekt og deltagelse i det danske samfund.

Torsdag d. 16. juni kl. 19.00-21.30 er der desuden somalisk filmaften i Kulturhus Bunkeren. Her vises den prisvindende somaliske film The Gravedigger’s Wife. Med en gribende personlig historie sætter filmen fokus på økonomiske og familiemæssige problemer i en del af verden, vi normalt kun hører om i overskriftsform.

Fredag d. 17. juni kl. 13.00-22.00 er der Gadefest ved Klubben i Frydenlund.
Søndag d. 19. juni kl. 14.00-22.00 er der Gadefest ved Klubberne i Gellerup.

Disse to arrangementer bliver det helt store brag af en fest med tilrejsende somaliske musikere og sangere fra flere forskellige lande, på en stor scene. Det er nogle af verdens mest populære somaliske kunstnere, der kommer. Og erfaringen fra tidligere somaliske kulturfestivaler i Aarhus er, at deres sang og musik og inciterende rytmer går lige ind hos publikum af både dansk og somalisk oprindelse. Det er simpelthen umuligt at stå stille, når musikken spiller, så kom og vær med og slip dansen løs. Det bliver vildt og vidunderligt, sveddryppende og super sjovt! Der bliver desuden masser af lækker somalisk mad, som også er en væsentlig del af kulturen.

Der er gratis adgang til alle arrangementerne ved Somalisk Kulturfestival.

Somalisk Kulturfestival arrangeres af AarhuSomali. Festivalen støttes af: Kulturministeriets pulje til almennyttige kulturelle projekter, Kulturforvaltningen Aarhus Kommune, Spar Nord Fonden, Gellerup Kirke, FO-Aarhus og Somali Community in Denmark.