Tid: 11/06/2022 12:00 til 11/06/2022 20:00

Sted: Skt. Hans Torv på Nørrebro i København

Arrangør: Afrika Forum

Couleur Café – Afrikansk gadefestival i København

Afrikansk gadefestival ved Nørre Allé & Skt. Hans Torv på Nørrebro med marked, musik og gode oplevelser for hele familien.

I samarbejde med kulturhuset Union, kan Couleur Café endelig igen invitere alle til en superhyggelig gadefestival på Nørrebro. Vi tager på rejse til Afrika i det nærmeste nabolag og nøglen til det hele er musik og mangfoldighed. Vi opfordrer til at tage venner og familie med til en dag med hygge i højsædet. Hvis du kan lide god musik, trommer, dans, lækker streetfood og øl i solen …så ved du hvad du skal den 11. juni.

Hele Afrika i København

Til Couleur Café kommer du på en rejse med glimt af alt det bedste Afrika – ovenikøbet lige midt i København. Billetten er gratis og du skal blot medbringe egne farver, rytmer, dance-moves og godt humør. Vi tager dig på en rundtur der strækker sig på tværs af kontinentet, med musikalske stop undervejs i bl.a. Kenya, Guinea, Tanzania, Ghana, Mozambique og Mali. Fra 12 til 15 er der åbent i vores hyggelige workshop hvor børnene kan tegne, male og klippe med inspiration fra Egyptens pyramider og faraoer. Der er gode indkøbsmuligheder i 70 boder med tøj, farverige stoffer, smykker og kunsthåndværk fra næsten alle kontinentets lande. Sidst på eftermiddag viser modeshowet de nyeste trends i lækkert og bæredygtigt Afrodesign.

Hos foreningerne kan du kan få en snak om udvikling og frivilligt arbejde. Tag en kop nyristet kaffe fra Etiopien eller en is af øko-frugt og sukkerrør fra Uganda. Bliver du mere sulten undervejs, får du nemt stillet sulten med jolof-rice og grill fra det sydlige Afrika eller specialiteter fra bl.a. Somalia, Guinea, Tanzania og Zambia.

Højdepunkter fra programmet

Der bliver rig mulighed for at danse til traditionelle, såvel som moderne rytmer fra Afrika. Er man til trommer og dans kan man opleve Utamaduni Dance Troupe, der er Danmarks ældste afrikanske dansegruppe, dannet helt tilbage i 1977. Senere er det danseteatergruppen Compagnie Alkhaly Camara der viser familieforestillingen ”Soun- diata Keita – The Lion of Manden”. Tidligt på dagen er der ekstra fokus på børnene med BabyBongo og optræden med Showfiduserne. På hovedscenen er Makadem (Kenya), Mzungu Kichaa & Dulla Mnanga (DK/Tanzania), Isabel Novella (Mozambique) og kvindegruppen A Fo! Som for nyligt gav en forrygende optræden på Spot-festivalen.

Afterparty – for dem der stadig ikke har fået nok

Når festivalen slutter kl. 20 fortsætter festen med afterparty-støttefest på POOL-PUB Copenhagen. Kollektivet ’Black Hipsters’ har sat nogle af landets sejeste Afro-DJ’s bag pulten. House DJ’s er Taf Dollar og DJ Mofiyah. Festen skydes i gang med live-bandet Brekete Sounds, der spiller hits fra Ghana. Senere vil også DJ Emiliano Motta indtage scenen. Bemærk at der kræves billet for at deltage i afterparty (billetsalget er startet).

Festivalen arrangeres af frivillige i foreningen Afrika Forum med støtte fra Koda Kultur, Nørrebro Lokaludvalg, Københavns Kommunes Musikudvalg, Nordea Fonden, Dansk Artist Forbund og BUPL. Partnere: Black Hipsters og Africa in Denmark.

Læs mere på Facebook