Tid: 21/08/2022 19:00 til 21/08/2022 20:55

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55 1123 København K

Arrangør: Caritas Danmark, CPH:DOX og Cinemateket

Vestafrikansk aften – film, oplæg og vinservering

Søndag den 21. august viser Cinemateket filmen ’The Last Shelter’, der vandt hovedprisen på sidste års CPH:DOX.

’The Last Shelter’ foregår på det Caritas-drevne Migranternes Hus i Mali, der for mange flygtninge er sidste stop før en farefuld færd mod Europa, der begynder med at krydse Sahara-ørkenen.

Inden filmen er der kort velkomst ved generalsekretær i Caritas Danmark Maria Krabbe Hammershøy og oplæg om Caritas Danmarks arbejde i regionen ved programkoordinator Lotte Niemann Jørgensen. Varighed: ca. 25 min.

Efter visningen byder Caritas Danmark i anledning af sit 75-års jubilæum på et glas vin i Asta Bar.

Billetbestilling på tlf. 33 74 34 12 eller på Cinematekets hjemmeside.

————————————
OM FILMEN
————————————
THE LAST SHELTER
Instruktør: Ousmane Samassekou

Den malisiske by Gao har i årtier været et fredeligt helle for afrikanske rejsende. Her, på kanten af Sahara-ørkenen, ligger det Caritas-drevne Migranternes Hus, som hvert år er et midlertidigt hjem for tusindvis af mennesker. De håbefulde, der er på vej mod Europa. Og dem, der ikke havde heldet med sig, og nu er på vej tilbage til deres hjembyer og familier. Den malisiske dokumentarist Ousmane Samassekou lytter med, når to unge piger og en midaldrende kvinde ligger i et lille værelse og udveksler drømmerier og historier. Et andet sted i huset ser de unge mænd wrestling på tv. Samassekous opmærksomme kamera indrammer ansigterne, stemmerne og deres historier i en enestående flot og menneskelig film om ikke længere at have et hjem, når man først er draget ud. Men også atmosfæren i selve det vældige hus udtrykker eksilets melankoli i de rolige og sanselige billeder. Rundt om byen udspiller nye og gamle krige sig i den endeløse ørken.