Tid: 08/12/2022 14:20 til 08/12/2022 16:20

Sted: Mere info følger

Arrangør: Etisk Handel Danmark

Lancering af alliance for ansvarlig kaffe (København)

Gennem de seneste 25 år er kaffebønderne blevet fattigere. Kaffeproduktionen er truet af klimaforandringerne, afskovning, og manglende gennemsigtighed i leverandørkæden. I et nyt samarbejde arbejder vi for bedre muligheder for kaffeproducenter, naturen og klimaet.

Vores ambition er at ændre kaffebranchen og bekæmpe de mange indviklede kaffe-specifikke problemer, som ikke kan løses af en aktør alene.

Den nye alliance for kaffe bliver lanceret den 8. december.

Baggrund
Tilbage i juni startede Etisk Handel Danmark en arbejdsgruppe om ansvarlig kaffe med mange forskellige aktører fra branchen; bl.a. kafferisterier og importører, civilsamfund, offentlige indkøbere og brancheforeninger. I løbet af oktober er der blevet afholdt 2 workshops, hvor gruppen har budt ind med en masse vigtige og gode inputs til en kommende fælles vision og forpligtelser for samarbejdet i den kommende kaffealliance.

Vi glæder os til at fortsætte det spændende arbejde med aktører på tværs af branchen og skabe forandringer, der kommer kaffefarmere, klimaet og naturen til gode.

Vil du vide mere, så kontakt Janine Dortmundt på [email protected]

Deltagere i arbejdsgruppen:
BKI, CBS, Clever Coffee, Coffee By Storm, Coffee Collective, COOP Trading, Danmarks Restauranter og Cafeer, Dansk Design Center, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Fairtrade-mærket, Forbrugerrådet Tænk, Freehand Coffee, IFRO / Københavns Universitet, Impact Roasters, Kaffe Bueno, Københavns Kommune, Kontra Kaffe, Miljøministeriet, Nestle, Nguvu, Pezo Import, Roast Coffee, Peter Larsen Kaffe, Preferred By Nature, SDFreezedrying, Syddansk Universitet, Sex og Samfund, Slow, SylvestCoffee, True Intent, Udenrigsministeriet, Ønsk.

Detaljeret program kommer snarest.

Kontakt Janine Dortmundt for mere information og deltagelse: [email protected]

Tilmeldingsfrist: 1. december

Læs mere på Etisk Handel Danmarks hjemmeside.