Tid: 04/09/2023 17:30 til 04/09/2023 20:30

Sted: Maskinhallen, Sundbygårdsvej 28A, 2300 Kbh. S.

Arrangør: Begivenhed af Mellemamerika Komiteen, Nunca Más- International Network for Human Rights and Psychosocial Response, Alianza Danesa-Nicaragüense, International Børnesolidaritet og Nicaraguagruppen i Enhedslisten.

NICARAGUA NETVÆRK- ARRANGEMENT, film og debat: La Otra Ola / Den Anden Bølge

Kom til Danmarkspremiere på dokumentarfilmen ’La Otra Ola’ (Den Anden Bølge) med efterfølgende Q&A med to unge menneskerettighedsforkæmpere fra Nicaragua, som besøger Danmark.

Dokumentfilmen ’La Otra Ola’ (Den anden bølge) sætter lys på den nuværende generation af nicaraguanske migranter i Costa Rica gennem Xavieras beretninger.

I Costa Rica bliver Xaviera konfronteret med sin egen historie ved at besøge sin bedstefars grav idet hendes bedstefar i sin tid selv flygtede til Costa Rica for at undslippe Nicaraguas daværende politiske vold og økonomiske krise. I filmen ser vi hvordan Xaviera kæmper for at genfinde sig selv i en ny kontekst, få tag over hovedet, forsørge sine to børn i en skrøbelig økonomisk situation og samtidig forsøge at hele de psykologiske sår og tristheden over at være tvunget i eksil.

Efter filmen inviterer vi publikum til at stille vores to gæster spørgsmål. Her vil der være mulighed for at høre deres refleksioner, erfaringer og analyse af situationen i Nicaragua og migration til Costa Rica.

Mere om vores gæster

Xaviera er ung aktivist, mor til to og medstifter af kvindenetværket Pinoleras (Red de Mujeres Pinoleras, REMUPI). Hun blev tvunget til at flygte til Costa Rica efter ’Operación Limpieza’ hvor hun fandt sig selv mellem kugler og sårede medstuderende. Nu bruger hun sin energi som iværksætter og aktiv aktivist i en række netværk og organisationer i det Costa Ricanske civilsamfund.

Ricardo er ung og politisk leder af enheden for unge og studerende (Unidad Juvenil y Estudiantil, UJE). Allerede i 2015 dedikerede Ricardo sig til kampen mod Ortega-Murillo diktaturet i Nicaragua, og har siden da været en aktiv i protester og kæmpet som ung aktivist i Nicaragua indtil 2022 hvor han efter sin fængsling i el Nuevo Chipote blev nødt til at gå i eksil for at beskytte sin familie.

Program for aftenen

17.30 dørene åbner og der vil være mulighed for at købe lidt at drikke og netværke med fremmødte gæster og aktivister
18.00 Velkomst v/ Helene Silva-Sørensen og kort præsentation af film og gæster
18.10 Filmen starter (spansk tale med engelske undertekster)
19.00-20.00 Q & A med Xaviera Molina og Ricardo Zeas (spansk med dansk fortolkning)
20.00-20.30 Farvel og på gensyn

Hvis du har spørgsmål angående eventet skriv til [email protected] eller [email protected]

ENTRÉ GRATIS

Læs mere om eventet på Facebook