Tid: 27/09/2023 19:45 til 30/09/2023 23:00

Sted: Cinemateket - Union - Casa de la Guitarra - Metronomen - Krudttønden

Arrangør: CkulturA - www.ckultura.org

International Festival Sonamos Latinoamerica 2023

Den VII Internationale Musikfestival Sonamos Latinoamerica byder i år på fire dage med lokale og internationale kunstnere. Fire dage med et bredt program som indeholder både traditionel såsom moderne latinamerikansk musik. Et program som åbner sig til alle aldre med både musik for børn og voksne og som indeholder også en dokumentarfilm og en forelæsning/artist talk.

Festivalens åbning byder på den argentinske dokumentarfilm “OIANT, música para un futuro ancestral”, en film af Nacho Garassino. Følg Orchestra of Autochthonous Instruments and New Technologies (OIANT) fra University of Tres de Febrero (Buenos Aires), dirigeret af Alejandro Iglesias Rossi, rundt om i verden. Dokumentaren fortæller om OIANT’s unikke musikalske oplevelse, hvor det bedste af moderne musik blandes med de forfædres traditioner i Amerika.

Torsdag d. 28. bliver vi i Argentinas musikunivers, når Patricio Sullivan (ARG) spiller kl. 20:00 en solokoncert i Casa de la Guitarra (Københavns Guitarskole) på Amager. Patricio er en af de mest pragtfulde charango-spillere fra Latinamerika. Charango er et lille streginstrument fra andesbjergene som Patricio bruger til at præsentere en repertoire som bevæger sig mellem folkemusikken, tango og klassisk musik.

Fredag d. 29. starter kl.17:00 i Union (Nørrebro), med en gratis forelæsning kombineret med en artist talk. PhD Sarah Washbrook vil diskutere nutidig litteratur og musikalsk produktion af oprindelige folk i Chiapas, Mexico. Hun kommer til at dele en vision om den oprindelige kultur, ikke som en artefakt fra fortiden, men som et dynamisk koncept præget af øjeblikke af tilpasning, når nye teknologier og skiftende politiske og kulturelle strømninger bidrager til cyklusser af innovation og renovering. Hun vil blive akkompagneret af musikeren Damián Martinez fra Chiapas. Damian er medstifter af det mexicanske rockband Sak Tzevul som spiller det som de selv kalder Batzi-Rock, eller de oprindelige folks rock. Sak Tzevul spiller koncerten kl. 20:00 i Union.

Sidste festivaldag byder på en familierejse til Amazonas kl. 10:00 i Metronomen (Frederiksberg). Musikeren Mauro Miranda og danseren Teresa Conde inviterer børnene mellem 3 til 7 år og deres familier at lære om Amazonas-floden gennem musik, lege, ritualer og dans. Børnene vil høre også om de forskellige oprindelige folk, der stadig bor i regnskoven, deres traditioner og samspil med Moder Jord.

Om aften flytter vi os til Krudttønden (Østerbro) til en dobbelt koncert kl. 20:00. First vil den andinske fløjtespiller/sangerinde Flavia Huarachi og baltiske kontrabassist Aurelijus Užameckis kombinerer folkloren af deres forskellige rødder i en duo, der sammenfletter gamle og moderne udtryk med historier om oprindelse og identitet. De inviterer publikum til at rejse på tværs af det andinske landskab gennem sange på aymara og spanske sprog.
Efterfølgende, og som slutning af den VII Internationale Musikfestival Sonamos Latinoamerica, har vi den store fornøjelse at kunne præsenterer en transkulturel musikalsk rejse med den venezuelanske cuatro-spiller Carlos Capacho Hurtado og den colombianske Llanera-harpist Nicolás Castañeda. Sammen præsenterer de en fængslende koncert, der blander tradition og innovation. Duoen viser ikke kun de forskellige musikalske udtryk for hvert instrument, men også en moderne fortolkning af Llanera-musikken fra sletterne i Venezuela og Colombia.

Sonamos Latinoamerica er en ramme hvor fortid, nutid og fremtid i latinamerikansk folkemusik kommer til at mødes og blandes.

Billetter og program: www.ckultura.org | www.facebook.com/sonamoscph