Tid: 12/10/2023 16:30 til 12/10/2023 18:30

Sted: Folkekirkens Nødhjælp, Meldahlsgade 3, 1613 København V

Arrangør: Timbuktu Fonden

Præsentation af analysen af finanslovsforslaget for 2024 i forhold til dansk udviklingsbistand

Timbuktu Fonden præsenterer den årlige analyse af udviklingssamarbejdet i finanslovsforslaget for 2024. Det kommenteres også af Anne Mette Kjær, formand for Udviklingspolitisk Råd og af udviklingsordførere fra Folketinget.

I 2022 missede Danmark for første gang i mere end 40 år FN-målet om at give 0,7 pct. af vores bruttonationalindkomst i udviklingsbistand. Den misere retter finanslovsforslaget for 2024 op på og afsætter hele 0,78 pct. af det danske BNI i udviklingsbistand. Det betyder ekstra penge til Afrika, til det grønne og til udenrigstjenesten. Men overordnet byder finanslovsforslaget for 2024 ikkepå meget nytænkning, konkluderer dette års analyse af forslaget, som Timbuktu
Fonden har fået udarbejdet. 

På mødet – arrangeret af Timbuktu Fonden og IDA Global Udvikling – præsenteres analysen af forfatteren, der som tidligere år er journalist Jesper Heldgaard. Anne Mette Kjær, professor ved Aarhus Universitet, mangeårig forsker i udviklingssamarbejde og siden 2020 også formand for Udviklingspolitisk Råd, giver sit bud på de tendenser, finanslovsforslaget er udtryk for. Endelig vil udviklingsordførerne Christian Friis Bach (Rad) og Trine Pertou Mach (EL) sammen med Kasper Sand Kjær (S) (TBC) drøfte finanslovsforslaget med efterfølgende tid til spørgsmål og debat, og til at netværke.

Program: 

16.30 Ankomst – snacks & drikkevarer 

16.35: Velkomst ved Thomas Ravn-Pedersen, formand for Timbuktu Fonden 

16.45: Præsentation af analysen ved dens forfatter, Jesper Heldgaard 

16.55: FFL24 – hvilke tendenser er det udtryk for? Professor Anne Mette Kjær 

17.05: FFL24 – kommentarer og ønsker fra udviklingsordførere 

17.30: Debat og spørgsmål, ledet af ordstyrer Thomas Ravn-Pedersen. 

18:00: Debatten slutter – mulighed for fortsat netværk. 

18.30: Tak for i dag.

Deltagelse er gratis.

Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDAs online tjenester – du bliver ikke medlem af IDA. 

————————-
Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister: Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten. 

Læs mere og meld dig til her.