Tid: 03/11/2023 09:30 til 03/11/2023 15:30

Sted: CPH Conference, Tietgensgade 65, 1704 København

Arrangør: Globalt Fokus

Fælles veje for rettigheder og klimahandling

Globalt Fokus afholder konferencen Fælles veje for rettigheder og klimahandling – En konferencen om hvordan Danmark styrker klimaretfærdighed gennem sit internationale engagement

Baggrund
I en retfærdig og effektiv kamp mod klimaforandringerne er der behov for den grønne omstilling er menneskerettighedsbaseret. FN’s Specialrapportør for menneskerettigheder og miljø understregede i allerede i 2019 vigtigheden af at stater anvender en ‘human rights-based approach’ i klimaindsatser og indsatser indenfor især FN’s verdensmål 7 om bæredygtig energi og verdensmål 13 om klimaindsatser.

Alligevel ser vi at menneskerettighederne får sværere og sværere kår rundt om i verden, mens behovet for en accelerering af klimakampen er bydende nødvendig for at opnå Parisaftalen i 2030. Der er derfor behov for at stille skarpt på, hvordan at Danmark kan styrke sit arbejde og engagement omkring klima og rettigheder i den globale klimapolitik og igennem udviklingspolitikken. Formålet med konferencen er at Danmark styrker sit arbejde og engagement omkring klima og rettigheder i den globale klimapolitik og igennem udviklingspolitikken.

Indhold
Konferencen vil bestå af både internationale keynote talere, politisk plenumdebat og workshops i forskellige fordybelsesspor, der dykker ned i de forskellige dele af sammenhængene mellem klima og menneskerettigheder.

Konferencen er målrettet de centrale aktører inden for politik, embedsværket, akademia og civilsamfundet. Tilmeld dig her.