Tid: 01/11/2023 18:00 til 05/11/2023 19:00

Sted: Cinemateket - Union - Mexicansk Kulturinstitut - Sankt Johannes Kirke

Arrangør: CkulturA

Husk Mig! De Dødes Dag Festival 2023

Med udgangspunkt i den mexicanske tradition om De Dødes Dag, inviterer vi publikum i alle aldre til at mindes deres døde og reflektere over døden, gennem forskellige aktiviteter for børn og voksne.

Døden er en del af livet. Sådan er det. Og alligevel bruger vi enorm energi på at modarbejde, frygte og fortrænge den. Måske skal vi favne den lidt mere – også for at forstå, hvorfor den vækker så stærke følelser?
Det gør de i Mexico hvert år den 1. og 2. november, hvor de levende og de døde mødes i en forstærket (og festlig) dialog. Det centrale og ældste element i disse møder er alteret. Man konstruerer og pynter familiens alter med specielle blomster og de ting og fødevarer, som ens afdøde slægtninge værdsatte – sådan at de kan finde vej.
1. – 5. november undersøger vi døden på festivalen Husk mig! De Dødes Dag, hvor i Asta Bar i Cinemateket vil du hele ugen kunne se et sådant alter – skabt i samarbejde med elever fra International School of Hellerup ISH. Festivalen byder på filmserie i Cinemateket, børneworkshops, mexicansk dans, performances og slutter søndag d. 5. november med en stor videomapping-show med live musik i Sankt Johannes Kirkes forhaven.

Se hele programmet på www.ckultura.org