Tid: 02/11/2023 19:00 til 02/11/2023 21:00

Sted: Øst for Paradis, Paradisgade 9C, Aarhus C

Arrangør: Øst for Paradis og Palæstina Film Festival

Dokumentarfilm: Gaza – vi vil bare leve

Øst for Paradis og Palæstina Film Festival viser film om livet i Gaza, der for tiden på tragisk vis er i centrum i nyheds-strømmen. Men hvordan leves livet dér, når der ikke bombes? Det kan man blive meget klogere på ved at se den prisbelønnede dokumentarfilm “Gaza – vi vil bare leve”.

Filmen viser en verden, der er rig på stærke, idérige og sprudlende mennesker. Den er et berigende portræt af et folk, der forsøger at leve meningsfuldt trods undertrykkelse, blokade og indespærring.
Vi møder den 15-årige pige Karma, der spiller cello i ruinerne af bombede huse. Vi er med surferne ude på Middelhavets bølger, hvor vi også møder 14-årige Ahmed, der drømmer om at blive kaptajn på en stor fiskerbåd.

Dokumentaren, der er fra 2019, er en øjenåbnende film om, hvordan det er at leve i murbrokkerne af evig krigstilstand og blokade og samtidig drømme om frihed. Den er instrueret af Garry Keane og Andrew McConnell, og den er med arabisk tale og engelske undertekster.

Efter filmen fortæller Shadi Lubbad, der bor i Aarhus, om den aktuelle situation for hans familie, der bor i Gaza. Det foregår på dansk.

Billetpris 100 kr. Indtægten fra billetsalget går ubeskåret til nødhjælp til Gaza gennem Læger uden Grænser.