Tid: 22/11/2023 19:30 til 22/11/2023 20:30

Sted: Fairbar, Klostertorvet 6, 8000 Aarhus C.

Arrangør: RAISE - Research & Action for Income Security

AARHUS: Klimaforandringer og Velfærd: Nye veje for udviklingsbistanden?

Coronakrisen satte over hele verden fokus på, hvor udsatte mange mennesker er for økonomiske chok. Selv I Danmark blev det tydeligt, at der var mange huller i det sociale sikkerhedsnet. Endnu værre står det til i de fleste udviklingslande, hvor de sociale sikkerhedsnet er meget mere begrænsede.

I fremtiden kommer milliarder af mennesker til at blive udsat for lignende økonomiske chok som følge af klimaforandringer, der skaber øget risiko for naturkatastrofer som tørke og oversvømmelser. Der er derfor et stort behov for at sikre at alle har adgang til basal indkomstsikkerhed, ved at øge investeringerne i velfærdsydelser.

Det er et område, der har fået øget international bevågenhed de seneste år, men som endnu ikke har fået den store opmærksomhed i den danske udviklingsbistand.

I oplægget vil Rasmus Schjødt, postdoc. ved Dansk Center for Velfærdsstudier, Syddansk Universitet, og Programdirektør i organisationen RAISE-Research & Action for Income Security, fortælle om den nyeste udvikling indenfor velfærdsydelser i udviklingslandene; hvorfor det er en vigtig del af tilpasning til klimaforandringer og hvordan vi kan få en bedre udviklingsbistand gennem en Global Fond for Velfærdsydelser.