Tid: 23/02/2024 20:00 til 23/02/2024 23:00

Sted: Union - Nørre Allé 7 2200 København N

Arrangør: Union

Koncert: Fado Bicha (PT) – Union, Kbh N.

Den portugisiske duo udfordrer den traditionsrige Fado-genre med deres queer-aktivistiske sange og medrivende live show.
Fado Bicha er et musikalsk, performativt og aktivistisk projekt skabt i Lissabon i 2017 af Lila Fadista – stemme og tekst – og João Caçador – komposition og instrumenter. Ved at bruge fado som deres vigtigste arbejdsredskab, udforsker Lila og João den portugisiske kulturarv, og søger at overvinde nogle af de stive barrierer som findes i den traditionelle fado, især kønsnormer og censurering af LGBTI-personers bidrag og oplevelser.

Projektet er en aktivistisk intervention, som tager udgangspunkt i Lilas og Joãos queer-identiteter og deres engagement i aktivistiske miljøer og temaer. Deres musik er en kritisk refleksion over portugisisk historie og identitet, og de kvælende ensporede tanker som både findes i fado og i det portugisiske samfund generelt.

Og Fado Bicha har haft travlt: Mere end 250 koncerter i ti forskellige lande, adskillige singler og den officielle sang til Joacine Katar Moreiras kampagne i 2019 (første politiske kampagne ledet af en sort kvinde i Portugal), deltagelse i teater, biograf og TV.

i 2022 deltog Fado Bicha i Festival da Canção med sangen “Povo pequenino”, og udgav et par måneder senere deres debutalbum, “OCUPAÇÃO”, produceret af Luís Clara Gomes (Moullinex). I øjeblikket optræder Fado Bicha som en trio, med tilføjelsen af den brasilianske queer-multiinstrumentalist Larie (alias Labaq) til liveshowene.

Dørene åbner kl. 19.00. Koncertstart kl. 20:00.

Billetter
Forsalg: 100 kr.
I døren (med MobilePay eller kontant): 130 kr.

Se arrangementet og køb billetter her.
Medlemmer af foreningen Globalnyt får rabat ved online billetkøb til dette arrangement!