Tid: 15/01/2024 19:30 til 15/01/2024 21:00

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, KBH K

Arrangør: DIIS & Cinemateket

DEBATARRANGEMENT OM GAZA OG ISRAEL / DOCS & TALKS 2024

Docs & Talks 2024 byder på flere film, der handler om samspillet mellem Vesten og bevægelser i Mellemøsten. Lige nu er det helt store brændpunkt Gaza.

Der findes ingen dokumentarfilm, der er up-to-date med situationen i Gaza, men et panel af DIIS-forskere og andre eksperter i regionen vil, med afsæt i film fra programmet til Docs & Talks, nuancere debatten, der har en tendens til polarisering og forenkling. Der vises bl.a. klip fra filmene ’Afghanistan’ og ’Rojek’ (om jihadisme), der kan tjene til at perspektivere debatten.

Arrangementet foregår mandag d. 15. januar kl. 19.30.
INFO OG BILLETTER: https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/events/event/1051371

Samtalen foregår på dansk og varer 90 min. Billetpris: 30 kr.

PANELET BESTÅR AF:

Lars Erslev Andersen, seniorforsker ved DIIS med speciale i Migration og global orden. Blandt hans primære forskningsområder er USA’s globale sikkerhedsstrsikkerhedsstrategier og Mellemøstpolitik.

Anne Esther Boukris, ekspert i moderne jødisk identitetshistorie og med mange års erfaring som strategisk kulturrådgiver. Hun har forskerbaggrund og har i mange år ledet bl.a. Copenhagen Jewish Film Festival. Bosat i København og Tel Aviv.

Anders Jerichow, forfatter og journalist. Mellemøstkorrespondent for Politiken og har over årene været lederskribent, udenrigspolitisk kommentator og boganmelder for Politiken.

Saer El-Jaichi, seniorforsker ved DIIS med speciale i global sikkerhed og verdenssyn. Saer el-Jaichis aktuelle forskning fokuserer på jihadismens idégrundlag og teologi, herunder samspillet mellem de ideologiske og politisk-strategiske hensyn.

Moderator: Ulla Jepsen, kommunikationschef, DIIS.