Vestbredden: Dilemmaernes arbejdsplads 

Israelske bosættelsesaktivister. der slår lejr der på Vestbredden, hvor de vil opføre endnu en bosættelse.


Foto: Amir Levy/Getty Images
Kirsten Larsen

19. juli 2024

Det, der fylder mest for de palæstinensiske indbyggere på Vestbredden, de er at de er besat. Men føler de mennesker, der er ansat ved internationale hjælpeorganisationer i Vestbredden, sig pressede til ikke at tage sig af. De skal typisk beskæftige sig med mindre udviklings- eller humanitære projekter og helst ikke tale om besættelsen, fortæller de selv.

De lokalt ansatte skammer sig over ikke at gøre større nytte, over at de tjener en god løn og kan bevæge sig friere end den palæstinensiske befolkning generelt. Men også over at de får meget mindre end deres internationale kollegaer og har meget mindre indflydelse.

Listen to “Vestbredden: Dilemmaernes arbejdsplads – med Klara Nedergaard” on Spreaker.

Klara Nedergaard, nybagt kandidat i Køn, Migration og Social Retfærdighed fra Lunds Universitet og gæst i Højtryk har interviewet 12 mennesker. Det er selvfølgelig ikke et repræsentativt udsnit af alle de palæstinensere, der i årenes løb har arbejdet for internationale ngo’er og FN-organisationer i den besatte Vestbred. Men de 12 medarbejdere har mange enslydende punkter, siger Klara Nedergaard.

Globalnyts Podcast Højtryk bliver bestyret af Laurits Holdt, Kirsten Larsen og lyddesigner Jonas Johs Andersen.